Re: Výhružky od zaměstnavatele
V čestném prohlášení jsem musel podepsat, že po dobu 10 let nebudu žádat zvýšení platu, budu prodlužovat smlouvu na dobu určitnou a v případě, že bych se rozhodl skončit budu muset zaplatit náhradu škody na zaškolení, kterou vyčíslil na 50.000,- neměl jsem od nich žádný kurz, seminář, školení nic. Jen mě vysvětlil kolega co je co za druh filtru.
Konkurenční doložka mě problém nedělá, z prodeje hutního materiálu jdu na prodej strojů. V tom problém není.
Děkuji za radu.
otřeboval bych poradit. Zaměstnavatel mě donutil podepsat čestné prohlášení, že po dobu 10 let neskončím v zaměstnání. A však neustále ponižuje zaměstnance, máme nevyhovující zařízení (za 1 rok mám ze svého monitoru 2 dioptrie na levém oku a na pravém 1,45 což je zhoršení o dioptrii na každém). Neustále se nám v kanceláři práší a toalety jsou horší než hlavní nádraží. I přesto, že jsem ho na toto upozornil s tím nic nedělá. Nedá
se nějak toto prohlášení napadnout? Nyní mi
zaměstnavatel vyhrožuje sankcí 50.000,- Děkuji za
odpověd
Co se týká toalet a prašnosti nebo pracovního
prostředí, doporučuji obrátit se na hygienu, případně
na bezpečnost práce.
Nevím, jaké čestné prohlášení vám mohl dát podepsat??
Takto málo informací. Nejednalo se náhodou o
konkurenční doložku??
V čestném prohlášení jsem musel podepsat, že po dobu
10 let nebudu žádat zvýšení platu, budu prodlužovat
smlouvu na dobu určitnou a v případě, že bych se
rozhodl skončit budu muset zaplatit náhradu škody na
zaškolení, kterou vyčíslil na 50.000,- neměl jsem od
nich žádný
kurz, seminář, školení nic. Jen mě vysvětlil kolega
co je co za druh filtru.
>>
>>Konkurenční doložka mě problém nedělá, z prodeje
>>hutního materiálu jdu na prodej strojů. V tom problém
>>není.
>>
>>Děkuji za radu.
>Nejlepší budete mít,když se obrátíte na právní
>oddělení úřadu práce,tak vám určitě 100% poradí,vezměte s
>sebou tu smlouvu a nebojte se
na úřad práce se neobracejte, ten pracovněprávní oblast již neřeší. To je v kompetenci oblastního inspektorátu práce.
Je hezké, že vám zaměstnavatel dal podepsat čestné prohlášení. Z toho, co jste napsal si myslím, že se není až čeho bát. Pracovní poměr lze řetězit maximálně na 2 roky!! i kdyby jste takový jeho nesmysl podepsal, zaměstnavatel má smůlu!! Co se týká školení, semináře, předpokládám, že se odvolává na zvýšení nebo prohloubení kvalifikace. Doporučuji se podívat na § 141a - 143 starého ZP nebo § 231 - 235 nového ZP
No já bych to vaše otroctví ještě doplnila:
* Nebudete žádat dovolenou ani její proplacení
* Zaměstnavatel má nárok na desetinu všech plodin, které se vám urodí na zahrádce
* Vaše manželka i zletilé dcery Mu bude k dispozici 2x do měsíce v termínech, které si určí on sám
* Při setkání s Ním se musíte povinně klanět až k zemi.
Ale vážně - on to na vás jen zkouší. Ukažte ty dokumenty nějakému šikovnému právníkovi a uvidíte, co vám řekne :-) Možná vám zaměstnavatel ještě bude vnucovat odstupné, jen když odejdete :-))) Držím palce!
Jak zde psali jiní, buďte zcela v klidu, to co Vám dal podepsat je zcela neplatné a spíše to vidím jako pokus zastrašit neznalé pracovníky nebo zaměstnavatele nerespektující platné zákony této země. Víc nemá cenu rozepisovat, opravdu na Vás zkouší nesmysly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.