Re: srážky ze mzdy
>>>>>>Zaměstnanec si vzal půjčku od Home Credit loni v
>>>>>>květnu.
>>>>>>Nesplatil ani korunu. Teď mi přišlo, že mám provádět
>>>>>>srážky ze mzdy. Jsem povinna srážet nebo nemusím.
>>>>>>Děkuji Věra
>>>>>
>>
Paní Jano, asi jste měla štěstí a žádné podklady pro půjčku jste této instituci nevystavovala. Vždy napíšu, že zaměstnanec bude platit půjčku ze svého účtu - ne ze mzdy. Někdy se ani nedozvíte, že Váš zaměstnanec o půjčky žádá (určitě znáte slogan z reklamy - půjčíme Vám peníze a žádné doklady a podklady nepotřebujeme!!!)
Ale když nesplácí - tak to se ihned zaměstnavateli ozvou.
Re: srážky ze mzdy
Já bych si položila otázku, zda mě něco nařízovalo v minulosti, že když si zaměstnanec vezme půjčku a klidně si napíše, že souhlaí se srážkou ze mzdy, zda zaměstnavatel musel nebo nemusel srážet. Takových souhlasů s "551" může každý dát kolik chce a velký zaměstnavatel, aby pak vzal dalšího zaměstnance na vyřízování dluhů. Velmi krátkou dobu jsem v této oblasti pracovala a když jsem některému zaměstnavateli zavolala, zda je tam ten či onen ještě zaměstnán a že mu pošlu doklady, tak on poslal mě také někam s tím, že až to dostanou od soudu, pak musí a teď je to nezajímá!! Že by neochota nebo opora v zákoně??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.