Re: OT Poradíte název... a co tedy mzda?
To je zajímavá poznámka. Napadá Vás ale jak určit v tomto případě zaručenou mzdu. Ať to pročítám horem dolem ty skupiny,tak při takévé administrativní práci se vždy pohybuji alespoň ve 3 najednou. A také při stanovené té mzdy, je třeba zohlednit určitou rovinu mezd ve firmě a k té přihlédnout, nebo při stanovení mzdy vycházíte jen a jen zařadit do skupiny?
Re: OT Poradíte název... a co tedy mzda?
Já jsem tu tabulku našla na stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí. Je to nařízení vlády ze dne 6. prosince 2006 o minimální mzdě, o nejnižších úrovních zaručené mzdy, o vymezení ztíženého pracovního prostředí a o výši příplatku ke mzdě za práci ve ztíženém prac. prostř. , č. 567/2006 Sb.
Re: OT Poradíte název... mzda - 5.skup
Zařazení do skupiny prací pro zaručenou mzdu se řídí VŽDY výkon té nesložitější práce a je úplně jedno, v jakém je to poměru k ostatním pracem, které jsou zařazené v nižší skupině. Důkladně nastudujte nař. práce 567/2006 Sb. pro podnikatelskou sféru. I podle tohoto nařízení postupuje kontrolní orgán,.
Re: OT Poradíte mzda - 5.skup
>>>>>
>>>>>To je zajímavá poznámka. Napadá Vás ale jak určit v
>>>>>tomto případě zaručenou mzdu. Ať to pročítám horem
>>>>>dolem
>>>>>ty skupiny,tak při takévé administrativní práci se
>>>>>vždy pohybuji alespoň ve 3 najednou. A také při
>>>>>stanovené
>>>>>té mzdy, je třeba zohlednit určitou rovinu mezd ve
>>>>>firmě a k té přihlédnout, nebo při stanovení mzdy
>>>>>vycházíte jen a jen zařadit do skupiny?
>>Takže já bych takovou práci zařadila do 5. skupiny
>>administrativní činnosti. Což je nejnižší zaručená
>>mzda
>>71,50/hod nebo 12000,-/měs.
>
>Zařazení do skupiny prací pro zaručenou mzdu se řídí
>VŽDY výkon té nesložitější práce a je úplně jedno, v
>jakém je to poměru k ostatním pracem, které jsou
>zařazené v nižší skupině. Důkladně nastudujte nař. práce
>567/2006 Sb. pro podnikatelskou sféru. I podle tohoto
>nařízení postupuje kontrolní orgán,.
Myslela jsem to tak, že pokud pracovník na provozu, jehož prac.náplň odpovídá skupině 4 má mzdu 20tisíc, pak administrativní pracovník, jehož zařazení odpovídá skupině 5. má mzdu jakou? Jen podle NV 567 nesmí mít nižší než 12tis., nebo se zohledňuje rovina všech mezd v té firmě a musí mít 22tis. (zhruba rozdíl mezi 4 a 5 skupinou) Jak byste to viděli?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.