Re: práce na bytové výstavbě
Nechejte si podepsat čestné prohlášení, doložit výpisem z kat.nemovitosí apod. Při kontrole bude jen na Vás, jak dokážete FÚ, že jste montoval v bytové výstavbě. Pokud neprokážete, bude Vám dodaněno na 19% + penále. A to samozřejmě nechceme, tak se na to řádně připravíme, že ? Zuzik
Re:pro Zuzíka- práce na bytové výstavbě
No to tedy opravdu nemám, sorry. Dle mého stačí napsat úplně jednoduše :
Já ten a ten čestně prohlašuji, že budova na adrese té a té je určena výhradně pro bydlení/je v mém vlastnictví/ a montáže/opravy/přestavba prováděná firmou tou a tou byla prováděna v těchto prostorech určených k bydlení. Jako důkaz přikládám výpis z listu vlastnictví (třeba). Toto čestné prohlášení je vydáno na žádost firmě té a té k uplatnění snížené sazby DPH dle § 48 ZDPH.Jméno,podpis.
Možná Vám ještě někdo pošle nějaký lepší. Zkuste ještě dát do BC vyhledávače, možná tam nějaký mustr najdete.Zuzik
Vrtá mi ta vaše odpověď hlavou. Dodávám jakési díly firmě, která je pak použije pro bytovou výstavbu. Je opravdu nutné rozlišovat, že to šlo na bytovou výstavbu u tohoto dodavatele, který by teoreticky ani nemusel vědět, že jde o bytovou výstavbu?
Pokud bych to vyfakturoval s 19%, tak si to odběratel uplatní na vstupu a vyfakturuje s 5%, tedy nebude v důsledku poškozen.
>>Nechejte si podepsat čestné prohlášení, doložit
>>výpisem z kat.nemovitosí apod. Při kontrole bude jen
>>na Vás,
>>jak dokážete FÚ, že jste montoval v bytové výstavbě.
>>Pokud neprokážete, bude Vám dodaněno na 19% + penále.
>>A
>>to samozřejmě nechceme, tak se na to řádně
>>připravíme,
>>že ? Zuzik
>
>Vrtá mi ta vaše odpověď hlavou. Dodávám jakési díly
>firmě, která je pak použije pro bytovou výstavbu. Je
>opravdu nutné rozlišovat, že to šlo na bytovou výstavbu u
>tohoto dodavatele, který by teoreticky ani nemusel
>vědět, že jde o bytovou výstavbu?
Pokud fakturujete se základní sazbou, pak není důvod k rozlišování.
>
>Pokud bych to vyfakturoval s 19%, tak si to odběratel
>uplatní na vstupu a vyfakturuje s 5%, tedy nebude v
>důsledku poškozen.
Ano, přesně tak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.