Re: Sl.cesta_poskytnutí jídla zdarma
Pokud je snídaně součástí dokladu za ubytování, účtuji do nákladů, stravné nekrátíme a zaměstnanci nic nepřidaňuji. Pokud ale zajistíme samostatně např. oběd, tak fa dám do daňově neuznaných. Je to takto popsáno v mnoha výkladech k zákoníku práce.
*** díky za příspěvek .. neměla by jste náhodou paní Zdeno, nějakou oporu v §? -)) Nebo odkaz na nějaký výklad? Chceme totiž využít toho, že zaměstnancům to stravné krátit nebudeme, ale nechci to za cenu toho, že pak budu mít víc práce s přidaňováním atd., takže by jsme to dali teda nedaňově -)
To přesně nevím, byla jsem na školení a bylo nám to vykládáno v souvislosti s cestovníma náhradama a novým ZP. Paní z MF nám
dala toto jednoduché vysvětlení - když daňově, tak všude, když
nedaňově, tak nikomu. Já to při práci nepotřebuju, tak jsem to dál
nesháněla, ale pamatuju si to dobře.
Souhlasím s paní W. Vy přece vůbec nejste povinni, ale pouze oprávněni pokrátit zaměstnanci stravné, takže o daňové uznatelnosti nákladů bych nepochybovala. Co se týká zaměstnance, tak pročtěte § 6/7/a) ZDP. Za příjmy ze závislé činnosti se nepovažují náhrady cestovních výdajů do výše stanovené, nebo umožněné zaměstnancům státní sféry, jakož i hodnota bezplatného stravování, poskytovaná zaměstnavatelem na pracovních cestách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.