Re: Vrácení přeplatku na dani z příjmu F
přiznání bylo podáno dne 17.1. součástí tohoto přiznání byla žádost o vrácení přeplatku, kterou jste tedy podala též 17.1, FÚ je povinen vrátit přeplatek do 30 dnů, jestliže tam do této lhůty není vratitelný přeplatek tak když vznikne do 60 dnů, tak ho vrátí v této lhůtě, bohužel Vaše lhůta i ta 60ti denní uplynula 17.3., přeplatek na základě podaného přiznání vznikne až 2.4., takže bych si žádost podala znovu
Takže jsem vlastně hlupák, že jsem daňové přiznání nepodávala na poslední chvíli ?
A ještě jedna věc, koukala jsem se do toho zákona a tam se v onom paragrafu hovoří o "daňových dlužnících". Já jsem nikdy na daních nedlužila a naopak, když nám třeba v roce 2004 zaměstnavatel dlužil výplatu za několik měsíců, daň jsem z toho stejně zaplatila.
Díky Jindra
hlupák určitě nejste ale podle zákona to je tak jak jsem napsala výše nebo zkuste zavolat tomu kdo Vám to rozhodnutí vyřizoval a domluvit se s ním, ale myslím že jinak než novou žádostí to nepůjde, ale asi bych tam stejně zavolala a domluvila se jestli by mi ty peníze nemohli poslat co nejdřív - teď v podstatě FÚ vrací všechny přeplatky, které vznikly z daňových přiznání
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.