Re: pokladní doklady v DE
Už jsem vypisování pokladních dokladů v DE zrušila, je to dva roky. Doklady za hotové-výdaje za každý den sečtu na pásce kalkulačky, sešiju, označím kodem výdajů a očísluji jako VPD. Někdo to také sečítá až za měsíc, ale mně se to zdá nepřehledné, protože vedu zákazníkům pokladny pro přehlednost. Příjmové doklady vypisuji pokud se jedná o zdanitelné příjmy.
Dělala jsem to také (nevypisovala jsem PD, ale tiskla z programu). Letos jsem došla k závěru, že se celé účetnictví jedné firmy vejde do 6-ti šanonů, když jsem vytiskla měsíc dokladů, měla bych těch šanonů 12-13. Takže šetřím naše lesy, doklady načísluji podle evidence, tak aby souhlasil peněžní deník a netisknu nic.
Teď jsem se chtěla zeptat, kam uvést náležitosti daňového dokladu, nakoukla jsem do zákona o DPH a zjistila jsem, že na běžný doklad není co doplňovat. Podívala jsem se tedy do zákona o účetnictví na náležitosti účetního dokladu (což se ale netýká DE). Bude asi stačit razítko, kde si rozepíšu DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.