Re: Vzdělávání účetních
Připojuji se k tomuto dotazu.Taky bych se ráda nějak víc vzdělávala.Certifikace je asi dost dobrá věc,ale když je účetní "jen zaměstnaná" a musí se vzdělávat sama aby jí nebyla certifikace odebrána stojí dost peněz.VŠ je taky dobrá,ale snad na všech školách požadují přijímací zkoušky z jazyka což je u mě taky dost problém :-(
V každém případě doporučuji mimo účetních a daňových školení získat základní orientaci v právu. Bez právních znalostí nejde podle mého názoru správně účtovat (mimo triviálních případů).
Dálkové studium VŠ bude také záležet na věku, na který se neptám. :-))
Certifikace u SÚ je především dobrý byznys se školeními. Ale certifikace se dá také udělat bez jejich předražených školení. Pak to stojí jen poplatky za zkoušky, případně cenu učebnic. A to by zaměstnavatel mohl uhradit. V cizině se certifikace nosí a oni mají zahraniční atest, myslím od ACCA.
Nerozumím poznámce o odebrání certifikace, když jste jen "zaměstnaná". To je nějaká novinka?
Hezký den
>>>Krásné páteční odpoledne, chtěla bych se zeptat na
>>>zkušenosti ostatních-jaké je podle vás nejvhodnější
>>>vzdělávání účetní,já mám SŠ, 6 let praxe u dan.
>>>poradce a
>>>teď pracuji jako hl. účetní obchodní firmě.Protože
>>>samozřejmě nevím spoustu věcí, chtěla bych se nějak
>>>dále
>>>vzdělávat,chodím pravidelně na semináře k aktuálním
>>>zákonům a pod., ale myslím spíše něco
>>>intenzivnějšího.Co
>>>certifikace účetních, četla jsem spoustu názorů,
>>>hodně
>>>negativních...,nebo dálkově VŠ?Asi nejvíc se člověk
>>>naučí v praxi, ale přesto......Díky za názory!kata
>>
>V každém případě doporučuji mimo účetních a daňových
>školení získat základní orientaci v právu. Bez právních
>znalostí nejde podle mého názoru správně účtovat (mimo
>triviálních případů).
>
>Dálkové studium VŠ bude také záležet na věku, na který
>se neptám. :-))
>
>Certifikace u SÚ je především dobrý byznys se
>školeními. Ale certifikace se dá také udělat bez jejich
>předražených školení. Pak to stojí jen poplatky za zkoušky,
>případně cenu učebnic. A to by zaměstnavatel mohl
>uhradit. V cizině se certifikace nosí a oni mají
>zahraniční atest, myslím od ACCA.
>
>Nerozumím poznámce o odebrání certifikace, když jste
>jen "zaměstnaná". To je nějaká novinka?
>
>Hezký den
Nee :-) To odebrání jsem myslela tak,že každoročně se musí dokládat že si udržujete vzdělání.Jako např. školení atd.
No a pokud je účetní zaměstnaná,tak většinou extra dobře placená není a taková školení něco stojí.Spíš jsem to myslela tak,že bych o tom uvažovala v případě,že bych vedla účetnictví více firmám.To by se mi potom jistě vyplatilo,ale takhle asi moc ne.
Přeji hezký den.
Aha! :--))
To jejich papírování jsem podcenil. Ale oni, pokud vím, nechtějí dokládat účast, jen ji máte deklarovat. Což ji nahradit každodenní (aktivní!) účastí na BC? :-))
Ale bez školení se asi neobejdete, cena necena. Ti moulové stále vymýšlejí nové zákony, novely a novely novel. Já čtu jejich návrhy, pak co je skutečně ve Sb.z. a teprve na školení od autorů se dozvím, co tím vlastně mysleli!!
Že by se něco mělo zjednodušit může tvrdit jen politik a to ještě bez znalosti věci. Stačí se kouknout za hranice.
Krásným příkladem "zjednodušení" daní je tzv. reformní návrh novely ZDP.
DPH je převážně mimo působení zdejších moulů, na to jsou jiní. A když si uvědomíte, že Šestou směrnici mají v EU od roku 1977 a stále se tvoří judikáty k jednotlivým ustanovením, tak ať mi někdo řekne jak to zjednoduší.
Hezký den a víkend!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.