Vlákno názorů k dotazu Vzdělávání účetních od Radka - Re: Vzdělávání účetních Připojuji se k tomuto dotazu.Taky bych...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 4. 2007 12:19

Radka (neregistrovaný)

Re: Vzdělávání účetních
    Připojuji se k tomuto dotazu.Taky bych se ráda nějak víc vzdělávala.Certifikace je asi dost dobrá věc,ale když je účetní "jen zaměstnaná" a musí se vzdělávat sama aby jí nebyla certifikace odebrána stojí dost peněz.VŠ je taky dobrá,ale snad na všech školách požadují přijímací zkoušky z jazyka což je u mě taky dost problém :-(

• 20. 4. 2007 12:59

Pavel (neregistrovaný)

V každém případě doporučuji mimo účetních a daňových školení získat základní orientaci v právu. Bez právních znalostí nejde podle mého názoru správně účtovat (mimo triviálních případů).

Dálkové studium VŠ bude také záležet na věku, na který se neptám. :-))

Certifikace u SÚ je především dobrý byznys se školeními. Ale certifikace se dá také udělat bez jejich předražených školení. Pak to stojí jen poplatky za zkoušky, případně cenu učebnic. A to by zaměstnavatel mohl uhradit. V cizině se certifikace nosí a oni mají zahraniční atest, myslím od ACCA.

Nerozumím poznámce o odebrání certifikace, když jste jen "zaměstnaná". To je nějaká novinka?

Hezký den

• 20. 4. 2007 13:10

Radka (neregistrovaný)

>>>Krásné páteční odpoledne, chtěla bych se zeptat na
    >>>zkušenosti ostatních-jaké je podle vás nejvhodnější
    >>>vzdělávání účetní,já mám SŠ, 6 let praxe u dan.
    >>>poradce a
    >>>teď pracuji jako hl. účetní obchodní firmě.Protože
    >>>samozřejmě nevím spoustu věcí, chtěla bych se nějak
    >>>dále
    >>>vzdělávat,chodím pravidelně na semináře k aktuálním
    >>>zákonům a pod., ale myslím spíše něco
    >>>intenzivnějšího.Co
    >>>certifikace účetních, četla jsem spoustu názorů,
    >>>hodně
    >>>negativních...,nebo dálkově VŠ?Asi nejvíc se člověk
    >>>naučí v praxi, ale přesto......Díky za názory!kata
    >>

>V každém případě doporučuji mimo účetních a daňových
    >školení získat základní orientaci v právu. Bez právních
    >znalostí nejde podle mého názoru správně účtovat (mimo
    >triviálních případů).
    >
    >Dálkové studium VŠ bude také záležet na věku, na který
    >se neptám. :-))
    >
    >Certifikace u SÚ je především dobrý byznys se
    >školeními. Ale certifikace se dá také udělat bez jejich
    >předražených školení. Pak to stojí jen poplatky za zkoušky,
    >případně cenu učebnic. A to by zaměstnavatel mohl
    >uhradit. V cizině se certifikace nosí a oni mají
    >zahraniční atest, myslím od ACCA.
    >
    >Nerozumím poznámce o odebrání certifikace, když jste
    >jen "zaměstnaná". To je nějaká novinka?
    >
    >Hezký den

Nee :-) To odebrání jsem myslela tak,že každoročně se musí dokládat že si udržujete vzdělání.Jako např. školení atd.
    No a pokud je účetní zaměstnaná,tak většinou extra dobře placená není a taková školení něco stojí.Spíš jsem to myslela tak,že bych o tom uvažovala v případě,že bych vedla účetnictví více firmám.To by se mi potom jistě vyplatilo,ale takhle asi moc ne.
    Přeji hezký den.

• 20. 4. 2007 13:25

Pavel (neregistrovaný)

Aha! :--))
    To jejich papírování jsem podcenil. Ale oni, pokud vím, nechtějí dokládat účast, jen ji máte deklarovat. Což ji nahradit každodenní (aktivní!) účastí na BC? :-))

Ale bez školení se asi neobejdete, cena necena. Ti moulové stále vymýšlejí nové zákony, novely a novely novel. Já čtu jejich návrhy, pak co je skutečně ve Sb.z. a teprve na školení od autorů se dozvím, co tím vlastně mysleli!!

Že by se něco mělo zjednodušit může tvrdit jen politik a to ještě bez znalosti věci. Stačí se kouknout za hranice.

Krásným příkladem "zjednodušení" daní je tzv. reformní návrh novely ZDP.

DPH je převážně mimo působení zdejších moulů, na to jsou jiní. A když si uvědomíte, že Šestou směrnici mají v EU od roku 1977 a stále se tvoří judikáty k jednotlivým ustanovením, tak ať mi někdo řekne jak to zjednoduší.

Hezký den a víkend!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).