Vlákno názorů k dotazu DPP od Jiřka - Re: DPP Bohužel, pokud vyděláváte tam, kde nemáte podepsané...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2007 17:20

Jiřka (neregistrovaný)

Re: DPP
    Bohužel, pokud vyděláváte tam, kde nemáte podepsané prohlášení, méně než 5000 hrubého měsíčně, je Vám tato mzda zdaněna srážkovou 15% daní a ta do daňového přiznání nevstupuje, takže je nevratná. Kolik vyděláváte v tom prvním, kde máte podepsané? A kolik v tom druhém?
    Knihy napr. Zdanění mezd a platů od P. Pelecha nebo publikace Mzdová účetní.

• 25. 4. 2007 17:28

majus (neregistrovaný)

V tom prvnim vydelavam malicko a to druhe budu mit jen na 2 mesice a vydelam si vic, tak jsem si to prohlaseni chtela v tom prvnim na ty 2 mesice zrusit a v tom druhem podepsat, ale oba zamestnavatele s tim maji hrozne problemy mi to umoznit.

• 25. 4. 2007 17:46

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud v jednom zaměstnání činí měsíční výdělek činí více než 5000 hrubého a ve druhém méně, pak je lepší podepsat tam, kde je méně. U toho nepodepsaného se Vám zdaní dle tabulek zálohovou daní (ve Vašem případě 12%) a uplatní se sleva (i když ne celá). Tam kde je víc než 5000 hrubého a podepsané není, se srazí záloha nejméně 20% z celého. Ale protože je jen záloha daně, tak se po skončení roku může udělat přiznání, kde si uvedete všechny příjmy zdaněné zálohovou daní a všechny zálohové daně. Pak uplatníte celoroční odpočet na poplatníka (7200 Kč) a pokud jste student tak i studentskou slevu a může to vyjít tak, že Vám budou váceny daně všechny. Proto jsem se ptala, kolik to měsíčně činí.
    Jinak ale nevidím důvod, proč by měli mít zaměstnavatelé problémy. Vy můžete podepsat u toho, kterého si vyberete, a klidně to měnit.

• 25. 4. 2007 17:59

majus (neregistrovaný)

Takze muzu nechat podepsane prohlaseni poplatnika u prvniho zamestnavatele, kde delam cely rok na DPP, v květnu a červnu budu delat u jineho take na DPP, az u nej skoncim, necham si udelat vypis z tech zaloh, co za me zaplatil, prinesu to tomu prvnimu a oni mi ty zalohy vrati?-to budou ty 12% zalohy? A co je tech 15% srazkova dan, jak jste psala, ze se nevraci?děkuji

>>V tom prvnim vydelavam malicko a to druhe budu mit
    >>jen
    >>na 2 mesice a vydelam si vic, tak jsem si to
    >>prohlaseni chtela v tom prvnim na ty 2 mesice zrusit a
    >>v tom
    >>druhem podepsat, ale oba zamestnavatele s tim maji
    >>hrozne problemy mi to umoznit.
    >
    >Pokud v jednom zaměstnání činí měsíční výdělek činí
    >více než 5000 hrubého a ve druhém méně, pak je lepší
    >podepsat tam, kde je méně. U toho nepodepsaného se Vám
    >zdaní dle tabulek zálohovou daní (ve Vašem případě 12%)
    >a uplatní se sleva (i když ne celá). Tam kde je víc
    >než 5000 hrubého a podepsané není, se srazí záloha
    >nejméně 20% z celého. Ale protože je jen záloha daně, tak
    >se po skončení roku může udělat přiznání, kde si
    >uvedete všechny příjmy zdaněné zálohovou daní a všechny
    >zálohové daně. Pak uplatníte celoroční odpočet na
    >poplatníka (7200 Kč) a pokud jste student tak i studentskou
    >slevu a může to vyjít tak, že Vám budou váceny daně
    >všechny. Proto jsem se ptala, kolik to měsíčně činí.
    >Jinak ale nevidím důvod, proč by měli mít
    >zaměstnavatelé problémy. Vy můžete podepsat u toho, kterého si
    >vyberete, a klidně to měnit.

• 25. 4. 2007 18:00

majus (neregistrovaný)

ani u jednoho si nevydelam vice nez 5000 mesicne. U prvniho je to tak cca 400 a u druheho mozna tak 3000

• 26. 4. 2007 21:55

Verča (neregistrovaný)

A nemůžete se s tím druhým zaměstnavatelem domluvit, aby vám odměnu z DPP vyplatil jednorázově?? Pak by jste si vydělala více než 5000,- Kč, z toho zálohová daň min. 20 % a pak by jste si musela udělat přiznání sama a máte daně zpět. Na jakou práci bude uzavřena na krátkodobá DPP?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).