Re: ukončení PP ve zkuš.době
Řešila bych to zasláním výpovědi ve zkušební době ze strany zaměstnavatele doporučeně poštou. Pokud se vrátí, nevadí, založte ji pro případnou kontrolu z ÚP. Odhlašte ho k 23.4. Do 3 pracovních dnů měl šanci nahlásit se do evidence ÚP aniž by doplácel pojistné. Pokud tak neudělal, je to už jeho problém.
Hezký den.
Rozhodující je zda podepsal . Pokud ano souhlasím s poslední odpovědí . Pokud nepodepsal a u jednání o ukončení PP bylo více svědků - alespoň dva , tak podepíší oni s dodatkem , že zaměstnanec odmítl podepsat a převzít a další postup viz poslední odpověď.
Pokud byla u jednání jen jedna osoba , tak toto nelze uplatnit. Pak zalezi na tom , kdy mu konci zkusebni doba, protoze musite zaslat na dorucenku a musite stihnout doruceni do konce zkusebni doby.Po celou dobu bude mít absence.
Pokud se to stihnout nedá a on do práce nechodí , má absence a pokud jich alespoň 7 jedná se o porušení tzv. prac.kázně" a je to důvod k okamžitému zrušení PP.
hanka
On to převzal a podepsal, ještě jsem mu vysvětlila, že vlastně přijde na posledy ve středu, kdy dostane zápočťák a ve čtvrtek že už tedy nemusí, a on se prý po chvilce sebral a se slovy že dostal padáka, takže jde, odešel. Takže nevím jestli to mám posuzovat, že nakonec ten pracovní poměr ukončil on.
Já bych si s tím hlavu nelámala, stejně o něj nestojíte. Na ten dokument o zrušení PP ve zkušební době bych si udělala poznámku, že k ukončení PP došlo fakticky už 23.4. a k tomu dni bych ho odhlásila ze ZP a SP. Když mu dáte 1,5 dne áčko, tak s tím budete mít akorát vy víc práce a efekt žádný.
Ne, on Vám nic písemně nedal. Pracovní poměr jste s ním zrušili Vy k 25.4., písemně máte potvrzeno, že to převzal. Dejte mu normálně áčko, celých 13,5% zdrav. pojištění za každý celý den neoml. absence mu srazte, také můžete odebrat za každý den áčka 1-3 dny z nároku dovolené. Konec prac. poměru 25.4., k tomu dni vystavit potvrzení o zaměstnání. Ať si pro něj přijde.
Když byl ve zkušebce,tak proč mu dávat §52 a platit za něj pojištění? Já bych mu dala ukončení ve zkušebce ke dni,kdy byl naposledy v práci,proč za něj zbytečně platit pojištění,on vám to stejně nedá,a pojištění bych mu zaplatila jen z jeho skutečné mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.