Re: Příspěvek při ošetřování dítěte
Tak především: jste asi malá organizace,že? A toto se stalo kdy? Minulý měsíc nebo už déle? Myslím, že pokud to bylo již dřív, tak, tak se měla především ozvat správa SZ, že jí "neseděj dny omluvené absence a vyloučené doby na Přehledu, který se jim každý měsíc posílá. Asi být Vámi, udělala bych Opravný přehled za ten měsíc, kdy se to stalo s tím, že bych tam uvedla omluvenou absenci i vyloučené doby, koruny bych nechala stejné a výplatní lístek za ten měsíc bych opravila tak, aby se mzda, snížená o nepřítomnost "dorovnala" nějakou odměnou...
Moc děkuji za odpověď, alespoň vidím, že uvažujete podobně jako já - přesně to jsem navrhovala. Je to mzda za březen, kterou už sice kontrolovali, ale výplatní termín je až 28. - takže ještě papírově vyplaceno nebylo. Ale odmítli. Výslovně mi řekli, že už opravovat po jejich kontrole nic nesmím. Ani přehled, ani docházku na mzdovém listě.
Já jsem spíš z takového jednání překvapená, s pracovnicemi tam mám ty nejlepší zkušenosti. Ale tuhle jsem neznala :-). Jana F.
>>:) jen mimochodem: máte rychlou sociálku, že má oćr
>>dřív, než mzdu:) tak ať paní vrátí tu dávku, mzda je
>>asi
>>víc, ne?
>**************
>Já přesně nevím, jak to tam chodí - dohadovali se mezi
>sebou, něco dohledávali.
>Zaměstnankyně je dcera, takže tam o mzdu vůbec nejde,
>tu píšeme jen papírově. Jana F.
To se divím, že už kontrolovali měsíc, který vlastně ještě nemáte mít uzařený. Mně vždycky kontrolují až měsíc po uplynutí dne výplat - tzn. až uplyne den, kdy měly být provedeny odvody. Píšete, že za březen máte mzdy až 28.4., pak jste je vlastně ještě vůbec nemusela mít hotové.
>***********
Nemusela, ale měla... Oni už měli předem připravený ten přehled, ve kterém nebyly vyloučené doby ani omluvená absence a k tomu ta žádost o přídavky. Když tak o tom přemýšlím, je to divné a raději to nechám být. Děkuji za všechny odpovědi. Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.