Re: Účtoval jsem na špatné účty - co teď
Zaúčtujte vnitřním dokladem na 604/601. Dejte tam celou částku, která byla chybně (součet). Tím se 604 "vynuluje" a vše přejde na stranu dal 601 tak jak to má být. Také jsem tak opravovala účtování, poradil mi to auditor, takže je to správně :-) To samé s benzínem - 501/540.
Děkuji mnohokráte za rekaci!
Řešení zdá se ještě elegantnější, než jsem doufal. Interní doklady s korekcemi zadat k 31.12.2006?
Ještě, jestli někdo děláte s programem Money S3, předpokládám, že po této korekci musím opět udělat všechny uzávěrkové operace a v roce 2007 znovu načíst počáteční stavy? Když budu dělat uzávěrky, stačí to udělat stejně jako obyčejně s tím, že Money automaticky opraví poslední záznamy v účetním deníku? Nebo je třeba ty staré uzávěrkové řádky nejprve smazat a pak provést uzávěrku novou?
Děkuji,
Petr
Ano, datum bude 31.12.2006. S Money S3 nedělám, ale uzávěrku musíte zrušit, protože tam budete mít jiný nákladový a výnosový účet. Bude dobré, když si k benzínu uděláte nějakou analytiku. Počáteční stavy myslím budou stejné, protože 501 ani 601 nevstupují do rozvahy, nezmění se ani náklady a výnosy. Pouze čísla těch účtů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.