Vlákno názorů k dotazu Odměna členu dozorčí rady od Pavel - Re: Odměna členu dozorčí rady Podle obchodního zákoníku nárok...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 4. 2007 14:31

Pavel (neregistrovaný)

Re: Odměna členu dozorčí rady
    Podle obchodního zákoníku nárok má, když to schválí valná hromada.

Domnívám se, že ani město nemůže vydat předpis, že by nárok neměl.

Já seděl v DR s jedním starostou a ten se odměny vůbec nezříkal, ona ta odpovědnost je většinou větší než ta odměna (nebylo to v ČEZ :-)))

Hezký den

• 30. 4. 2007 15:46

Zuzik (neregistrovaný)

Vidím jen jednu nechutnost a to, že je v placené funkci jako místostarosta a je členem DR "městské" společnosti- zastupuje vlastníka jako člen VH a zároveň si kontroluje hospodaření společnosti jako člen DR. Mně se to zdá sice neetické, zavánějící střetem zájmu, ale můj názor je mi prd platný, když je právně vše olrajt. Nebo není ? V loni po volbách jsme byli ve stejné situaci, člen DR s.r.o. (městské) byl zvolen místostarostou a ve funkci člena DR nezůstal, ne že by sám odstoupil, ale byl odejít a mám pocit, že právě proto, že ve fukci místostarosty nemůže být členem této DR. Ale tohle je už možná zábrus do zákona o obcích. Co Vy na to, Pavlíku ? Zuzik

• 30. 4. 2007 16:11

Pavel (neregistrovaný)

Když četba 128/2000 Sb. nepatří mezi mé oblíbené. Domnívám se ale, že tam zákaz výplaty odměn není.

Používat slovo neetické pro naše komunální politiky mi připadá, řečeno slovy žijícího klasika, poněkud úsměvné. :-))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).