Re: Prevent.prohlídka -lze to proplatit?
Moje vlastní nedávná zkušenost:
V nemocnici vám nevyšetří nezletilého bez doprovodu zákonného zástupce.(mám na mysli normální odborné vyšetření např. kvůli vadnému držení těla na RHB).
Také jsem vehementně protestovala, že když je mému synu 17 let, tak že já všude v jeho letech chodila sama! Ale nebylo mi to nic platné - v nemocnici v Motole, kam jsem ho objednala na vyšetření, mají všude nápisy, že musí být přítomen zákonný zástupce a když jsem sestřičce řekla, že nutně potřebuji jít k lékaři já, a že když jsem ho tam dovedla, tak že si potřebuji odskočit, tak mi mile ale rozhodně řekla: Tak v tom případě vás musíme přeobjednat, protože zákonný zástupce MUSÍ být přítomen vyšetření a lékařka s vámi bude chtít mluvit.
Dokonce i k zubařce bych ho měla doprovázet, zubařku však máme jinde a s tou jsem se domluvila, podepsala jsem jí tam papír a tak může k zubařce chodit sám :-)
K pediatrovi, kde byl na "17-leté prohlídce", šel také sám, ale do skončení povinné školní docházky jsem ho povinně musela doprovázet také.
Lékaři se tím sami chrání. proto se nedivte, když rodič bude doprovázet své "dítě" k lékaři ještě v necelých 18letech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.