Vlákno názorů k dotazu DPP - lze a jak formulovat? od xy - Re: DPP - lze a jak formulovat? DoPP lze...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2007 9:10

xy (neregistrovaný)

Re: DPP - lze a jak formulovat?
    DoPP lze sjednat na 150 hod./rok u jednoho zaměstnavatele - můžete sepsat třeba na rok, nemusíte každý měsíc novou dohodu. Pokud u Vás nemá jiný PP (píšete, že má HPP u jiné firmy), můžete sepsat jak potřebujete (už není nijak omezeno). Protože má PP u jiné firmy, tak předpokládám, že tam má podepsané daň.prohlášení - v Vás ho již podepsat nesmí.

• 3. 5. 2007 9:48

Lenka (neregistrovaný)

Děkuji. Jestli bych mohla ještě poprosit, jak tedy pojmenovat tu práci, jak uvést hodiny a příslušnou odměnu? Dále by mě zajímalo, jestli je vůbec možné vyplácet tuto odměnu každý měsíc (např. dle rozpisu odpracovaných hodin, které dodá zaměstnanec)

• 3. 5. 2007 10:23

xy (neregistrovaný)

záleží, jak sepíšete dohodu - můžete platit průběžně nebo za celý rok - jen v součtu nesmí překročit 150 hod./rok
    také záleží na odměně - protože nebude mít podepsané daň.prohl. (viz předchozí moje odpověď), tak do 5000,-- Kč/HM/měs. budete danit srážkovou daní - nad 5000,-- Kč/HM/měs. zálohovou, nejméně ve výši 20% a zaměstnanec podá daň.přiznání na FÚ (záleží, co je pro něho výhodnější)
    Zákoník práce § 74 - 77
    funkci můžete popsat jak uznáte za vhodné ( není ničím omezeno)
    pokud by pracoval u Vás i na PP (to není ale tento případ), tak DoPP nesmí být na stejnou činnost jako má na PP

• 3. 5. 2007 11:48

Lenka (neregistrovaný)

Omlouvám se, nikdy jsem žádnou dohodu neměla, jsme malá firma.

Takže když napíšu něco jako:

správa sítě a počítačového vybavení firmy v rozsahu dle měsíčního výkazu provedených prací, který předloží vždy do 10. v měsíci. Odměna bude sjednána dohodou každý měsíc na základě předloženého výkazu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).