Vlákno názorů k dotazu Kontrola ŽÚ a kontrola FÚ-cenaři od i - Re: Kontrola ŽÚ a kontrola FÚ-cenaři U nás před...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2007 8:23

i (neregistrovaný)

Re: Kontrola ŽÚ a kontrola FÚ-cenaři
    U nás před několika lety probíhaly cenové kontroly, kdy úředníci z FÚ chodili po obchodech, kontrolovali zboží v regálech, srovnávali prodejní a nákupní ceny (z dodacích listů) a počítali průměrný rabat. Oháněli se zákonem o cenách, který praví, že se musí 3 roky evidovat prodejní ceny zboží a vyžadovali zapisovat prodejní ceny na dodáky. Potom při kontrole příjmovka vytáhla protokol z této kontroly a zeptala se: "Jaký máte průměrný rabat ?" (naštěstí to bylo v souladu s protokolem). Šlo jim o to, jestli se nekrátí tržby. Nevím, jestli je to váš případ, možná budou kontrolovat, jestli se část nakoupeného materiálu někde "neztratila".

• 4. 5. 2007 9:26

Zuzik (neregistrovaný)

Já mám nervy na pochodu. U nás se jedná o služby v odpadovém hospodářství, zřejmě proto, že tyto příjmy jsou z obcí a tvoří asi 60% našich celkových výnosů. Když jsem včera louskala zákon o cenách a zjistila jsem, jak vysoké jsou pokuty, tak jsem půlku noci nespala. Ne, že bychom v tom měli bordel, ale v některých případech došlo ke snížení cen ve smlouvách oproti ceníkovým cenám. Zuzik

• 4. 5. 2007 10:30

i (neregistrovaný)

Zřejmě jim jde o to, jestli se nekrátí tržby. V maloobchodě vždycky chtějí vidět deník slev. Možná by stálo za to prohlédnout smlouvy a vyrobit takový "deník slev" se zdůvodněním, proč byla sleva (jestli to není moc pracné).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).