Re: Boj se šéfem o zvýšení mezd.
Pane Martine, z vašeho dotazu mě zarazila vaše průměrná mzda. Předpokládám, že byla uvedena jako HM. Nemohu přesně posoudit váš rozsah práce, ale obávám se, že snad nemáte ani zaručenou mzdu?? Pokud je to tak, měl by jste asi upozornit zaměstnavatele na dodržování nar. vlády 567/2006 Sb.!!!
Hlavni ucetni s 10000,-Kc ? Ja bych Vam dal hned 15000,-cisteho. :-))
Ale zalezi odkud jste, jaka je u Vas nezamestnanost a dalsi faktory.
Jinak z pozice zamestnavatele Vam muzu rici asi toto, pokud jsem se zamestnancem spokojen, tak mu klidne pridam aby byl spokojeny a dobre pro me pracoval.
Jsem ze Severní Moravy okres Šumperk a nezaměstnanost je tady docela vysoká, ale naše firma prosperuje nad poměry dobře, ale bohužel zaměstnavatel nám nechce přidat. Myslí si, že nám dává dost a ještě chce, abychom pracovali ještě víc. Navíc mne zařadil do 4. platové třídy a to se mi vůbec nelíbí.
Těch deset tisíc korun nebylo zas tak přesné, protože má čistá mzda se pohybuje v rozmezí od 9 tisíc zhruba do 11 tisíc podle toho, kolik firma vydělá na prodeji zboží. Takže dělám v podstatě ve firmě vše co se týče účetnictví od A do Z a mnohdy ještě víc nad rámec svých povinností. Podle šéfa patřím do 4. platové třídy, což se mi nějak nezdá, ale ani státní orgány mi nebyly schopné říci, do jaké třídy má být zařazen účetní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.