Re: Starobní důchodce-pracovní poměr
Otázek moc, informací málo. Mohu předpokládat, že původní pracovní poměr neskončil, ale byl změněn od 15.3. na dobu určitou. Teď máte problém, protože nemůžete takový pracovní poměr jen tak ukončit, navíc v době nemoci výpověď dát nemůžete, navíc byste museli dát odstupné.
Takže pokud to ještě jde a domluvíte se, můžete
- dodatečně ukončit původní pracovní poměr dohodou k 15.3.
- sepsat DPČ ode dne, kdy začala po přiznání důchodu pracovat a omezit platnost třeba do konce března
- vyplácet ND nejdéle 84 kalendářních dnů
Děkuji moc moc moc. Mohu upřesnit:
Mohu předpokládat, že původní pracovní poměr neskončil, ale byl změněn od 15.3. na dobu určitou.
---- NEBYL. Zaměstnaná je stále na dobu neurčitou. Změna by se stanovila dodatkem?
Teď máte problém, protože nemůžete
>takový pracovní poměr jen tak ukončit, navíc v době
>nemoci výpověď dát nemůžete, navíc byste museli dát
>odstupné.
-------ANO.
Jako důchodce, pokud je v pracovním poměru, dostává nemocenskou. ... tohle přesně nevím.
já tomu nějak nerozumím, jak vám mohla 15.3. odejít do důchodu když marodí ? k 15.3. jste mohli mít sepsanou dohodu o ukončení, to ano, prac.poměr by skončil, nemoc byste jí platili dál, ale pokud má sepsanou žádost o SD a je nemocná, jste povinni nahlásit na ČSSZ a oni pozastaví SD a bude ho mít přiznaný až po ukončení nemoci? tak podle mně není v březnu důchodce jak píšete vy? anebo jsem dotaz nepochopila
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.