Re: patří stravné do vstupní ceny DM
Vedlejší pořizovací náklady i technického zhodnocení jsou stanoveny ve vyhlášce 500/2002 Sb. § 47 a stravné nenapasuju na žádný odstavec. Samozřejmě tam nejsou všechny uvedeny, ale taková zvláštnost jako stravné by tam, počítám, bylo uvedeno.
Re: patří stravné do vstupní ceny DM
Takové faktury miluju - někdo mi provede službu a pokud možno rozepíše zvlášť materiál, strávený čas, cestovné atd... Já přeci nikomu neplatím benzín do auta, já platím konkrétní službu a vše ostatní, ať je zahrnuto do jedné položky. Na příloze ať si to každý rozepíše, jak chce.
Ale předpokládám, že ten zaměstnanec vašeho dodavatele Vám montoval ten dlouhodobý majetek. Tady bych se bála, aby nějaký šťoura neřekl, že to stravné bylo součástí rozpočtu montáže a montáž samozřejmě patří do pořizovací ceny majetku.
Osobně bych po dodavateli chtěla předělat fakturu - určitě jste si neobjednali stravování jejich zaměstnance... Ať Vám napíší, co pro Vás udělali - montáž, zapojení apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.