Re: OT - další pravidlo diskuze?
Ano, s námětem souhlasím, už mě to napadlo víckrát. Je mi zcela jedno, která diskuze byla tou "poslední kapkou", která Janu F. vedla k tomuto námětu. Ostatně v dnešní době je velice snadné udělat si kdekoliv bezplatný email, takže kdo nechce zveřejňovat svou běžně používanou email.adresu - třeba z obavy před spamem - může si dočasně založit nějaký email jen pro takovéto účely.
Jakožto moderátor BC prosím tedy všechny, kteří to čtou, aby se snažili psát příspěvky "k věci" a omezili zbytečné příspěvky typu "máte to tam" na nejnižší možnou míru.
SZ
Toto fórum bohužel neumí tzv. soukromé zprávy (SZ) - možnost posílat zprávy přímo mezi jednotlivými uživateli. Tato funkce je samozřejmě vázána na registraci. Proto je občas nutné/vhodné to nahradit mailem (posty typu "máš tam SZ" jsou na jiných fórech docela běžné, i když zbytečné, protože uživatel o příchodu SZ stejně dostane notifikaci mailem).
Máte-li něco obecného, pište to prosím sem, ať z toho něco mají i ostatní. Pokud nemůžete/nechcete (to je vaše právo), použijte maily a svou adresu zveřejňujte přímo v příspěku. Pak ušetřete ostatní zbytečných sdělení, že jste někomu poslali mail.
Registrace bohužel v dohledné době nehrozí, ale snad by bylo možné tu zřídit zvláštní sekci, do které o sobě může napsat kdokoliv cokoliv (mail, snailmail, ICQ, SKYPE, osobní údaje)... - třeba takto:
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.php?name=Forums&file=profile&mode=viewprofile&u=1071
Re: SZ
škoda:-) myslím, že dost lidí, než aby dalo všanc svůj mejl raděj nic nenabídne. ono se to asi každýmu nestává tak jako mě, že po uveřejnění mejlu je tento zaplaven nadávkami na vládu, berňák, zákony, okupaci iráku a spamy, ale přesto si myslím, že mejl má zveřejnit ten, kdo chce pomoc. ale vy jste moderátoři, vy vytváříte pravidla:-)
>škoda:-) myslím, že dost lidí, než aby dalo všanc svůj
>mejl raděj nic nenabídne.
Vždyť můžete mít několik mailů - jeden třeba pouze pro diskuse. Myslíte, že mail, který zveřejňuji tady nebo na svých stránkách, je stejný, jako ten, na kterém komunikuji s přáteli, s rodinou, pracovně...?
>ono se to asi každýmu
>nestává tak jako mě, že po uveřejnění mejlu je tento
>zaplaven nadávkami na vládu, berňák, zákony, okupaci iráku a
>spamy,
To se nestává jen vám...
>ale přesto si myslím, že mejl má zveřejnit ten,
>kdo chce pomoc.
Mail má zveřejnit ten, kdo chce. To je vše.
>ale vy jste moderátoři, vy vytváříte
>pravidla:-)
Nikoliv - to je obecně rozšířený omyl. Pravidla jsou dána - v obecné rovině na všech fórech stejně/podobně a odpovídají elementárním technickým a etickým normám. Moderátoři se starají o jejich dodržování - pokud to nejsou schopni dělat uživatelé.
>Vždyť můžete mít několik mailů
to víte, že jich mám víc:-) ale další a další tvořit nemíním.
>Mail má zveřejnit ten, kdo chce. To je vše.
ano, s tím souhlasím:-)
Pravidla jsou
>dána - v obecné rovině na všech fórech stejně/podobně a
>odpovídají elementárním technickým a etickým normám.
no právě. a je všeobecně uznávané pravidlo, že ten, kdo chce radu či jakoukoliv jinou pomoc dá všanc kontakt na sebe, ne naopak:-) také chodím na dost různých diskuzí, a NIKDY žádný moderátor či provozovatel stránek neměl tak nesmyslné pravidlo, že mejl má zveřejnit ten, kdo nabízí pomoc. ale jak myslíte, pokud to diskuzi pomůže...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.