Vlákno názorů k dotazu Money S3-odpočet zálohy od Verča - Re: Money S3-odpočet zálohy Pokud mi přijde zálohová faktura,přijmu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 5. 2007 16:13

Verča (neregistrovaný)

Re: Money S3-odpočet zálohy
    Pokud mi přijde zálohová faktura,přijmu ji jako zálohu(v řadě zálohových faktur) a úhradu bankou zaúčtuji jako daňovou úhradu. K bankovnímu výpisu si přicvaknu ten došlý daňový doklad. Až dojde konečná faktura tak teprve dávám odpočet zálohy a spáruji zálohovou fakturu s konečnou fa. Pěkně se vám tam rozpočítá i DPH ze zaplacené zálohy. Zkuste změnit tu úhradu z banky. Kdyby něco tak ještě napište jak to dopadlo.

• 15. 5. 2007 20:01

Eva S. (neregistrovaný)

Moc děkuji, já to zítra v práci vyzkouším a dám vědět. Já jsem se totiž už jednou ptala, jak mám vlastně účtovat fakturu-daňový doklad na přijatou platbu. Bylo mi řečeno, že do faktur, proto jsem si to tak zkomplikovala.Myslím,že tak jak to píšete Vy,tak je to jednoduché.Asi udělám STORNO te faktury (doklad na přijatou platbu),ať se mi to tam neplete a doklad přidám k výpisu z BÚ.

• 15. 5. 2007 20:06

Eva S. (neregistrovaný)

Ještě jsem se chtěla zeptat,jak přesně zaúčtujete tu úhradu bankou? Jak tam uvidím to DPH?Když úhradu napáruji na zálohovou fakturu, tak tam přeci nemám DPH? To mám zaúčtovat v interních dokladech? 343/314..

• 15. 5. 2007 21:38

Verča (neregistrovaný)

No já to dělám tak,že to DPH si vyčíslím už v té zálohové faktuře(většinou tam je už rozpočítané,pouze dole je napsané že je možno odečíst az po zaplacení) ale členění DPH mám nastavené jako bez vlivu,když pak dám úhradu faktury z banky (a přijde daňový doklad) tak při ukládání toho bankovního dokladu se mě money samo zeptá zda má doklad uložit jako daňový a rozpočítá DPH dle zálohové faktury. Ve výpisu dokladů k DPH se mi započítá pouze DPH z té platby z banky.
    Potom akorát opatrně až budete dávat ten odpočet zálohy od konečné fa,někdy mě to money zlobí a odpočet DPH si zaokrouhlí po svém.
    Doufám,že je to srozumitelné.Přeji hodně zdaru

• 15. 5. 2007 22:04

Verča (neregistrovaný)

Ještě mě napadla jedna možnost,aby jste to nemusela stornovat zkuste v té přijaté faktuře pod datumama je roler druh faktury,zadat zálohová a uložit. Podle mě by se vám to pak mělo nabídnout v té konečné fa jako odpočet zaplacené zálohy.
    Nejsem si úplně jistá ale za zkoušku nic nedáte než to vystornujete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).