Vlákno názorů k dotazu Bydlení od MH - Re: bydlení Jak to myslite - majitel x bytove...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 5. 2007 13:17

MH (neregistrovaný)

Re: bydlení
    Jak to myslite - majitel x bytove druzstvo?
    Z toho neni patrne, kdo je tim majitelem. Vy jste byla clenem druzstva, a pak jste z nej vystoupila a u nekoho bydlite? Ale jak pak muzete mit smlouvu uzavrenou s druzstvem? Nebo uzivate byt v majetku druzstva, aniz byste byla clenem?
    MH

• 17. 5. 2007 9:19

právník (neregistrovaný)

Re: bydlení
    Potřebuji zjistit paragraf nebo poradit do jaké částky si má nájemce hradit náklady na opravu bytu a kdy to hradí majitel. Mám 1+1 a celou rezavou koupelnu,starý protékající záchod a majitel mi nechce nic vyměnit.Mám si to uhradit sama a přitom to v nájemní smlouvě nemám tu mám ještě s bytovým družstvem. Panelák tu stojí přes 20 let. Pokuď tam jde někdo do pronájmu automaticky to
    vymění, ale nám co máme smlouvu na dobu neurčitou nedá nic. Jak se roti tomu mám bránit? Děkuji Bajcsiová

Pronajímatel je povinen udržovat byt v obyvatelném stavu a musí odstraňovat závady bránící řádnému užívání bytu. Nestanoví-li nájemní smlouva jinak, drobné opravy v bytě související s jeho užíváním a náklady spojené s běžnou údržbou hradí nájemce. Co to jsou drobné opravy v bytě určuje § 5 a 6 Nařízení vlády č.258/1995 Sb.. Drobnou opravou je jistě vymalování místnosti či natření povrchu, oprava mísících baterií, vany, odpadu a splachovače, vyčistění WC mísy apod.. Je-li koupelna zdraví nebezpečná např. pro plísně, obraťte se na hygienika a s jeho posudkem na majitele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).