Re: Opravné daňové přiznání - důvod osvc
třeba vám poradí někdo jiný, já to neumím. jednou bylo podáno, skutečné výdaje, daňová evidence. uplatnění výdajů paušálem nelze měnit. já znám jen výklady, že ani ze skutečných na %. příště počítat, uvažovat, případně se poradit. ale včas:-)
....no prave, ze je to poprve a na financaku mi rekli, ze je to uplne jedno jak tam ty vydaje mam, no budu tam muset zitra zajit a zkusim se zeptat zda by to slo nejak udelat... :( ...to je strasne za tyden maturuji a musim se zase necim zabyvat....
...kdybych si mohl vsadit na nejvetsiho smolare na svete tak jsem to ja... :(
Nechci rejpat, ale vy jste prostě ušetřil na špatném místě. Každá dobrá účetní by vám ten paušál sama navrhla! Vy jste chtěl ušetřit na účetní (přece si daně umím udělat sám)... a teď to budete mít o mnoho dražší díky tomu zatracenému pojistnému. Kdybyste dobře zaplatil spolehlivému člověku, který opravdu umí daně, mohl jste teď být v klidu. Chápu, že tyhle řeči vás teď akorát rozčilujou a že jsou vám k ničemu. Souhlasím a omlouvám se. Nepíšu to proto, že bych vás k tomu všemu chtěla ještě naštvat. Ale doufám, že aspoň někomu ze zde přítomných dojde, že účetnictví a daně prostě jsou odborná činnost a je dobré je nechat odborníkům! Auto si taky nespravuju sama, ale zavezu ho do servisu. A kdyby vám to zvorala ta účetní, tak po ní můžete vymáhat škodu. Takhle ale máte smůlu :-((
No asi mate pravdu, kdybych si nasel ucetni tak mam po problemech, ale kdyz jsme to priznani spolu vyplnovali na financaku a to ze jsme tam vyplnili asi 10 radku (krome osobnich udaju) a ostatni proskrtali, tak jsem si rikal ze platit ucetni 2500 kc za vyplneni toho papiru je precejen velka castka.
Jelikoz jsem student, a kazda koruna se mi hodi, tak jsem doufal, ze to zvladnu sam. :(
Uvidim snad se s tim da jeste neco udelat....
Můj názor je, že se s tím asi dá těžko něco dělat. Měnit skutečné výdaje na paušální opravdu ze zákona nelze, ale třeba Vám pomůže ta osoba(můžete mít štěstí), která to s Váma na finančáku vyplňovala:-) Pokud Vám bylo "líto" zaplatit účetní za vyplnění "toho papíru", tak bohužel je to Váš problém a za to teď nesete zodpovědnost sám a taky se Vám to nejspíše prodraží. Asi jste měl i bohužel smůlu na účetní, protože částka 2500Kč za DP se mi zdá i celkem vysoká. Ale neznám podrobnosti a tak jen posuzuji podle toho, co účtuji za své účetní služby já.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.