Re: pronájem reklamní plochy
To je pravda, tam je ta hranice ne zrovna snadno vymezitelná. Já se přiznám, že právě proto pokud je to pod 20000,-, tak se to snažím napasovat i jinak pod ten §10 (úprava smlouvy apod.). Jestli to v tomto případě jde také nevím. Jana F.
*** Díky za vyjádření :-) A můžu jednu? Pronájem reklamní plochy (stěna objektu) z pohledu DPH. Ovlivní u neplátce, který POUZE pronajímá nemovitosti plus jednu stěnu pro reklamní plochu, obrat pro povinnou registraci? Limit pronájmem nemovitosti překračuje. Díky :-) ***
*** Měla jsem na mysli souvislost s §95/8 ZDPH. Šlo mi o zařazení pronájmu stěny budovy k reklamním účelům - jako pronájem dle §56 a tudíž možnost osvobození ? nebo poskytnuním služby (§14) a tudíž bezpodmínečně DPH a tím pádem tímto třeba tisicikorunovým příjmem spadnout do DPH? ***
Pokud bude v režimu § 56 (což předpokládám), neměl by být problém (nejde o často opomíjené parkovací místa). Musí mít dobře postavenou smlouvu, aby nájem části nemovitosti nebyl zaměnitelný s poskytnutím práva (např. odběratel má právo na umístění reklamy).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.