Re: DPH z nájmu-mám jen smlouvu,ne faktu
*** Je vcelku jedno, jak chápete splátkový kalendář Vy :-) "(5) Splátkový kalendář, který tvoří součást smlouvy nebo na který je ve smlouvě výslovně odkazováno, je daňovým dokladem v případě nájemní smlouvy, smlouvy o nájmu podniku a smlouvy o finančním pronájmu, pokud obsahuje náležitosti jako běžný daňový doklad...." A jen znovu opakuji: pokud to, co je v ruce (smlouva), nemá náležitosti daňového dokladu, pak to DD není :-) ***
a myslíte, že když je ve smlouvě napsáno - DUZP je každý 5tý den v měsíci atd atd.... že to je na závadu a není to DD? se splátkovým kalendářem u klasické nájemní smlouvy jsem se setkal velmi velmi výjimečně. chudáci subjektíci, až si to tady přečte nějakej aktivní správce daně a bude pak odpočty vyhazovat:-)
*** Uvést ve smlouvě, že DUZP je ten a ten den v měsíci ještě nedělá ze smlouvy DD, ten má dost jiných povinných údajů - najdete v §28 ZDPH :-) A zase je jedno, s čím jste se setkal/a Vy :-) Za sebe můžu říct, že pokud jsme nájemníkům zatěžovali pronájmy DPH, pak jsme jim k tomu vystavolali řádné daňové doklady. K chudákům subjektíkům se vyjadřovat nebudu - tohle jsou výrazy Vaše ***
moje chyba byla, že jsem si nevšiml, na čí příspěvek reaguji. ale bohužel většinou si čtu příspěvek, aniž bych prvně lustroval, kdo ho píše.
ale přece, v ZDPH je napsáno u DD DUZP. je tam napsána forma jakou musí být datum napsáno? podle vás údaj : pátý den každého kalendářního měsíce není stanovení data? (zkuste propojit s 337/92)
odpovídat nemusíte a ještě jednou se omlouvám, že jsem si dovolil s vámi polemizovat (je pravda, že u reklam jsem tak zíral na rady, že jsem se koukl a na nicky a raděj se zdržel komentáře ale tady u první mé reakce jsem si fakt nevšiml)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.