Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Zaměstnávání žáků SOU - praxe při vyuč. od Eva - Re: Zaměstnávání žáků SOU - praxe při vy Nejde...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 5. 2007 12:32

    Eva (neregistrovaný)

    Re: Zaměstnávání žáků SOU - praxe při vy
    Nejde o pracovní poměr, ale praxi na základě smlouvy s učilištěm - s ním žádnou smlouvu nebudete uzavírat, ZP a SP se neplatí (ale ne proto, že je plátcem stát, ale proto, že tato odměna odvodům nepodléhá), danit budete podle toho jestli podepíše prohlášení nebo ne. Budete mu poskytovat odměnu za produktivní činnost (min. 30% minimální mzdy). Odměna by měla být stanovena ve smlouvě o praxi s učilištěm, podle nového zákona vyplácíte vy.

  • 28. 5. 2007 8:39

    Pavlína (neregistrovaný)

    Re: Zaměstnávání žáků SOU - praxe při vy
    Výši odměny, i to,že je zaměstnán na základě smlouvy - tu jsme již podepsali - jsem si zjistila, mne pouze zajímá, jak mám tohoto učně zařadit do sekce "MZDY" ve svém programu. Používám Stereo, kde je několik možností, jak člověka zaměstnat. Jestliže se neplatí SP ani ZP a daň buď zálohově nebo srážkově, je tam pro tento případ pouze "Dohoda o provedení práce", není tam žádná jiná možnost, jak odměňovat (Odměna za produktivní práci-jak je to tedy správně nazvané, se tam vůbec nevyskytuje). Možná jsem se nevyjádřila dost přesně, co bych potřebovala vědět. A jestliže mi podepíše prohlášení, má tedy úlevu jak na osobu (600,- Kč), tak jako student (200,- Kč), myslím si to správně?

  • 28. 5. 2007 13:55

    Eva (neregistrovaný)

    Re: Zaměstnávání žáků SOU - praxe při vy
    ano slevy na dani máte v pořádku, to že nejde zadat do "Sterea" ale není dobře, my máme v programu "učni na praxi" - asi by to chtělo konzultovat s programátory, na DPP bych to nedávala.

  • 29. 5. 2007 8:21

    Pavlína (neregistrovaný)

    Re: Zaměstnávání žáků SOU - praxe při vy
    Já jsem si nakonec tu kategorii "učni" do Sterea zadala sama. Nyní, když jsem si jistá, že to má být takhle, tak už to není takový problém. Ale děkuji Vám za radu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).