Re: Zimní pneu - nad 40 000,--
No jo, ale když to přeženu, aby se nechalo s autem jezdit, jsou potřeba kola čtyři..... A typ těchto kol lze použít pouze na toto jedno auto.... Přijde mi to trochu stejné jako např. u PC . Koupím PC - bednu za 25 000, dále monitor za 20000. A v konečné fázi mi to taky sloučí a budou chtít odepisovat...
***Kopíruji vám z pokynu D-300:
K § 33 zákona
Za změnu technických parametrů podle zákona se nepovažuje jen samotná záměna použitého materiálu, a to i v případě výměny oken s dřevěným rámem za okna s rámem plastovým, pokud zůstanou zachovány původní rozměry oken a počet vrstev skel oken. Za technické zhodnocení se rovněž nepovažuje vybavení motorového vozidla zimními pneumatikami.
>>>>>>nákladů, vždyť i doba užívání je delší než rok....
>>>>>>Ještě jednou díky. K.
>>>>>***Kopíruji vám z pokynu D-300:
>>>>>K § 33 zákona
>>>>>Za změnu technických parametrů podle zákona se
>>>>>nepovažuje jen samotná záměna použitého materiálu, a
>>>>>to i v
>>>>>případě výměny oken s dřevěným rámem za okna s rámem
>>>>>plastovým, pokud zůstanou zachovány původní rozměry
>>>>>oken
>>>>>a počet vrstev skel oken. Za technické zhodnocení se
>>>>>rovněž nepovažuje vybavení motorového vozidla zimními
>>>>>pneumatikami.
>>>>>
>>>>Tak jsem se ptala přímo na FÚ na tom "správném"
>>>>oddělení a příslušný úředník mi sdělil, že je to
>>>>technické
>>>>zhodnocení. Až když jsem mu tento pokyn přečetla,
>>>>obrátil s tím, že nevěděl, že takový pokyn existuje
>>>>:-)))....
>>>
>>>A než se zeptáte na FÚ, tak se raději příště
>>>zaptejte
>>>tady na BC
>>>:-) Hezký den - Zuzik
>>No jo, ale kontrolovat mne budou oni ... :-))......
>>Díky
>
>No jo, ale příště se zeptejte na tom správném oddělení
>FU to je kontrola a né správců. Vědí toho hodně málo
>myslím to všeobecně, jasně Vám to předvedl.
Nechávala jsem se přepojit přímo na kontrolní na dotyčného, který má tuto problematiku na starosti. Přehazovali si mne jak horký brambor, než jsem se dostala k tomu "správnému". Samozřejmě že vím, že se nemůžu ptát hned paní na informacích :-).... O tom to asi zřejmě nebude...
Soukromá rada : Jestli Vám můžu něco doporučit, mezi námi účtaři, tak když získáte z FÚ nějakou ústní odpověď na daňovou otázku , tak se snažte si k tomu dohledat příslušnou legislativu nebo si tu infromaci ověřte někde jinde, třeba i tady, jak jste to udělal-a. Mně se stalo, že mi taky řekli blud. Nikdy nespoléhejte na informaci od jednoho subjektu, ať už je to z příslušného úřadu nebo od někoho jiného. A ty gumy dejte fakticky do spotřeby, to nám můžete věřit na čestný pionýrský. Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.