Re: Jak ozkouset novou ucetni
Ale tož, nebuďte tak přísní.
Pokud tazatel - budoucí zaměstnavatel ani neví co to je příjmovka a DPH, pak asi těžko bude schopen takto prověřit znalost účetní. Co tak nějaká doporučení, praxe, nějaký obecný test i na jednání s lidmi, práci s PC, vystupování při jednání apod. Případně si nechat od nějaké účetní připravit nějaký malý testík znalostí - aspoň toho nejzákladnějšího ? Zuzik
Nedělám si z nikoho šoufky. Dnešní programy z důvodu zjednodušení účtování obsahují různé souvstažnosti, kdy vlastně jen říkám nějaký typ operace a program už si kontaci dělá sám.
Osobně bych účetní, která umí účtovat jen tímto způsobem, nechtěl. Proto jsem se zmínil, ať to předvede v tužce.
Velký problém pro začínající účetní je třeba zaúčtování mezd.
Omlouvám se, na mne to ten dojem dělalo,asi jsem špatně pochopila popsanou situaci.Máte pravdu.Jsou takové ,které mají udělané Makra a pak pokud nastane jedna operace mimo pravidlo neví si rady.Musím přiznat, že takovou to mladou holčinu jsem si vzala na pomoc k synovi do firmy. Domnívala jsem se, že když má za sebou 9 měsíců účtování ,že něco umí, ale opak byl pravdou. Neuměla zkontrolovat ani jednotlivé účty, mezd, kdy by po zaúčtování předpisu jednoho měsíce a odvodu měla na účtě zůstat 0.Bylo to tvrdých 7 měsíců, nežli se naučila po sobě kontrolovat účtování ,ale hlavně přemýšlet nad prací. Bylo mi vždy sděleno, mi jsme na to měli udělaná Makra a z těch jsem si vybírala. Po dotazu , jak kontrolovali účty před předáním klientovi,odpověděla -kontrolovu programu.Dneska mohu říci, přesto,že ještě má nedostatky a to budu mít i já po letech začíná přemýšlet nad prací a já jsem již spokojenější.
Přeji pohodový pracovní týden.-omluva
>
>Nedělám si z nikoho šoufky. Dnešní programy z důvodu
>zjednodušení účtování obsahují různé souvstažnosti, kdy
>vlastně jen říkám nějaký typ operace a program už si
>kontaci dělá sám.
>
>Osobně bych účetní, která umí účtovat jen tímto
>způsobem, nechtěl. Proto jsem se zmínil, ať to předvede v
>tužce.
>
>Velký problém pro začínající účetní je třeba
>zaúčtování mezd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.