Re: FO - nepodané DP za rok 2006
>OSVČ s příjmy za 1 fakturu - 15.700 - nepodala DP, ŽL
>pozastavila od 02/2007, ale změnu nenahlásila na OSSZ.
>Od 02/2007 hlášena na ÚP.
>
>1) Podá DP za rok 2006 nyní - penále asi nehrozí,
>pokud nebude vyměřena daň, ale hrozí pokuta?
Jste si jistá, že nevznikne daňová povinnost? Třeba se na OSVČ vztahuje ustanovení o minimálním základu daně.
>
>2) podá přehled na OSSZ a VZP - počet měsíců hlavní
>činnosti uvede 1, zaplatí pojistné za 1 měsíc. Projde to
>přes sociálku, máte s tím někdo zkušenosti? Na zbytek
>roku má potvrzení z ÚP, jestli to k něčemu bude....
Asi nerozumím otázce, ale přehledy za rok 2007 odevzdá až v 2008. Jestliže je na ÚP, tak se snad odhlásil z pojištění OSVČ, když si na OSSZ vyzvedával potvrzení (teď nevím, jak se správně nazývá) pro úřad práce.
Dobrý den, moc díky za reakci, už jsem to zkoušena včera, bez odezvy :-((
1) MZD opravdu bude za ten 1 měsíc, ale daň by být neměla, uplatním slevu za celý rok, jiné příjmy neměla.
2) na ÚP je hlášená celý rok 2006 , od 02/2006, upsala jsem se.
S tou odhláškou je trochu problém, je to Ruska, sice s trvalým pobytem v Čechách,ale to telefonu mi moc nerozuměla, co chci, osobně s ní budu mluvit až zítra.
To je automaticky, když se jde hlásit na ÚP, že musí mít potvrzení z OSVČ o odhlášce? To by všechno vyřešilo.
Já jsem Váš dotaz včera viděla, ale nepochopila:-))
Takže paní byla OSVČ naposledy v lednu 2006, pak už na ÚP. DP za r. 2006 budete podávat až nyní, dlužná daň nevznikla. Jestli existuje nějaká pokuta za pozdní podání DP, tak o ní nevím. Znám jen zvýšení daně až o 10% podle zákona o správě daní a poplatků.
Oba přehledy za rok 2006 bude také podávat až nyní. Na VZP by mělo všechno projít hladce, mají tu paní přihlášenou od úřadu práce jako státního pojištěnce. Pokud nezaplatila ZP za 01/06, tak bude penále, ale to asi víte:-)
Když se šla hlásit na ÚP, tak musela mít potvrzení od své OSSZ, podle kterého ÚP posuzoval, zda jí vůbec vznikl nárok na podporu v nezaměstnanosti. To znamená potvrzení o délce sam. výdělečné činnosti (něco jako zápočtový list od zaměstnavatele), a také potvrzení o výši posledního vyměřovacího základu, ze kterého pak spočítají podporu. Při té příležitosti jí sociálka, doufejme, dala vyplnit i odhlášku z pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.