Vlákno názorů k dotazu Pokladna - převod z FO do PO od xxl - Re: Pokladna - převod z FO do PO Bojím...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 5. 2007 22:14

xxl (neregistrovaný)

Re: Pokladna - převod z FO do PO
    Bojím se, že vám moc neporadím, ale pokusme se to rozebrat.
    FO je akcionář, ale jinak je to jeden právní subjekt. Akciovka je
    druhý právní subjekt. Aby jeden subjekt dal druhému peníze, tak nusí existovat nějaký důvod - dar, nákup něčeho, půjčka, úhrada škody a víc mě zatím nenapadá.
    Já vám rozumím. Zkrátka pokud je např. v s.r.o. jeden společník, tak je přesvědčen, že je to jeho společnost. Není. Společnost může klidně existovat bez něj. (U podnikající FO to jde jen po určitý čas - např. při jeho smrti.) U akciovky totéž. Když akcionáře přejede auto, tak mu společnost může akorát koupit kytku, ale jinak se nic nemění, akciovka trvá, akcie se mohou prodat, anebo akciovka se dovede do likvidace a vymaže se z OR - a to už mohou macešky růst třeba rok.
    Ať je FO charakter a uspořádá pro své, nyní již bývalé, zaměstnance pořádný piknik. Tím mu ubudou starosti co s kasou.
    No, co říkáte na tuto radu? Vůbec není špatná. (Prý sny jsou pro lidskou psychiku nutné).

• 25. 5. 2007 10:27

mt (neregistrovaný)

Re: Pokladna - převod z FO do PO
    Rada je to dobrá :-) "Piknik" se konat bude, ale zatím nevím za které peníze, jestli ještě FO nebo už a.s. Zkusím to ještě probrat s jednatelem, co s těmi penězi a případně se poradit ještě s daňovou poradkyní. Jsem si myslela, že to nebude zas tak složité, ale jak vidím, takových situací zřejmě nastane více. Děkuji za radu ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).