Vlákno názorů k dotazu Info obchodní rejstřik od pája - Re: Info obchodní rejstřik Ve Sbírce listin OR jsou...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 5. 2007 15:41

pája (neregistrovaný)

Re: Info obchodní rejstřik
    Ve Sbírce listin OR jsou založeny a digitalizovány účetní závěrky a další dokumenty, které jsou voln+ě ke čtení nebo stažení-tisku, pokud máte na mysli tyto dokumenty, tak jsou volně přístupné. Zajímalo by mne, co ta firma po Vás chtěla, nebo jak zdůvodnila, že shromažďuje tyto informace pro své podnikání.
    Můžete-li, napište podrobněji, docela mne to zajímá.
    Dík.

• 30. 5. 2007 15:41

pája (neregistrovaný)

>>Naš s.r.o. posílá povinné výkazy na OR.Ted se
    >>nám
    >>ozvala firma co shromažduje tyto informace
    >>pro
    >> své podnikání.Zarazilo nás,že ač nemáme povinost
    >>
    >>info zveřejnovat,stejně naše údaje někdo vlastní.Je
    >>
    >>tohle legální : OR poskytuje naši závěrku dál
    >>????
    >>Děkuji
    >
    >Ve Sbírce listin OR jsou založeny a digitalizovány
    >účetní závěrky a další dokumenty, které jsou voln+ě ke
    >čtení nebo stažení-tisku, pokud máte na mysli tyto
    >dokumenty, tak jsou volně přístupné. Zajímalo by mne, co ta
    >firma po Vás chtěla, nebo jak zdůvodnila, že
    >shromažďuje tyto informace pro své podnikání.
    >Můžete-li, napište podrobněji, docela mne to zajímá.
    >Dík.

• 30. 5. 2007 19:22

Lenka (neregistrovaný)

Ano to mohu.Jedná se o firmu D&B Dun &
    Bradstreet, poskytuje informacni produkty a sluzby. Společníkům se moc nelíbilo,že se naše celá závěrka objevila u této firmy,která nás ještě žádá o doplnění či aktualizaci ekonom.dat.Nevěděla jsem , že bez souhlasu naší firmy ,může další firma tyto data shromaždovat a nabízet klientum k nahlédnutí.

• 31. 5. 2007 10:18

pája (neregistrovaný)

Pokud je název firmy správný,tak jsem u nás v OR nic nenašel, je to tedy asi firma cizí, u nás neregistrovaná, která se sběrem, vyhodnocováním a prodejem informací zabývá, což je na západě běžné. Prakticky proti tomu není žádná obrana, protože si stáhnou informace z OR, kde jsou volně přístupné, ale záleží, co s nimi udělají.Pokud by nějakým způsobem poškodili Vaši firmu využitím nebo zneužitím těchto údajů, byla by snad možnost soudní ochrany, ale výsledek bych neviděl jako reálný.
    Společníci se musí smířit s tím, že veškeré dokumenty, které zákon ukládá do OR zakládat, jsou přístupné kdekomu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).