Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Lhůta pro dodání neschopenky od Verča - Re: lhůta pro dodání neschopenky Zaměstnanec má svého zaměstnavatele...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 6. 2007 7:51

    Verča (neregistrovaný)

    Re: lhůta pro dodání neschopenky
    Zaměstnanec má svého zaměstnavatele neprodleně informovat o své nemoci. Lékař může až 3 dny zpětně vystavit neschopenku a pak ji zaměstnanec může odeslat poštou (+ 2 dny?). Do té doby by se u něj nemohlo jednat o absenci. Pokud však zaměstnanec leží někde v bezvědomí v nemocnici, lékaři např. nemusí vědět, kdo to je, komu zavolat, kam odeslat neschopenku. To však asi nebude váš případ.
    Zkuste zaměstnance zkontaktovat a zjistit, co s ním je. Pokud se vám to nepodaří, můžete uvažovat o rozvázání PP pro hrubé porušení pracovní kázně.

  • 10. 6. 2007 9:00

    jaja (neregistrovaný)

    Re: lhůta pro dodání neschopenky
    Děkuji
    Takže jestli tomu dobře rozumím v podstatě má na to pět dní,
    jestliže do té doby nedoručí neschopenku (tedy pokud opravdu není v nemocnici) můžu rozvázat prac. poměr a už mně nemusí zajímat že třeba za dalších 6 dní (tedy 11 dní) neschopenku (ve které bude omluven od záčátku do konce) dodá. Po uplynutí doby 3 + 2 dny mu můžu zaslat rozvázání PP nebo alespoň upozornění na hrubé porušení prac. kázně na základě, kterého později propustit?

  • 13. 6. 2007 9:17

    Eva (neregistrovaný)

    Re: lhůta pro dodání neschopenky
    Tak jednoduché to nebude, pokud Vám předloží neschopenku musíte ji stejně zaplatit (případně zaslat na OSSZ k proplacení pokud jste MO) - myslím, že promlčecí doba jsou 3 roky. Porušení pracovní kázně (dnes už to v ZP není) - musíte písemně upozornit, teprve potom můžete dát výpověď. Je vhodné mít ve vnitřním předpisu uvedeno, do jaké doby má zam. PN předložit (tzn. od kdy už se jedná o porušení něčeho, co jste stanovili)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).