Re: Kontrola mzdy, nástup zam. 2.5.
pomocný dělník - snad ho máte správně zařazeného (záleží, co dělá, jinak by měl mít zaručenou mzdu)
pokud je nástup 2.5., tak je mzda (8000:23)x22=7652,1737 Kč
správně se má mzda zaokrouhlovat nahoru, ale myslím si, že když to necháte, tak se nic nestane
jinak odvody z této částky jsou správné
Jestli se mohu prosím ještě zeptat. Když jsem chtěla mzdu v programu zaúčtovat program hlásil chybu, že ZP je menší než minimální mzda. Je třeba asi uvést, že za 1 den byl plátcem pojistného stát, když byl zam. 1.5. v evidenci ÚP, že ? Moc se omlouvám za takovou otázku, vím, že každý program na mzdy je jiný. Já jen doufám, že kolegyně už tu příští měsíc bude :-)
U částky ZP mám kolonku na počet dnů kdy byl plátcem pojistného stát a kolonku na počet dnů, kdy si pojistné musí uhradit zaměstnanec. V příručce k programu se tyto kolonky blíže nepopisují.
Jdu pátrat dál. Jinak Vám moc děkuji za vaši ochotu !!!
Ve mzdách se zas až tolik nevyznám, ale nemůže to být tím, že se ZP posuzuje za kalendářní dni a ne pracovní? Zkoušela jsem to počítat a myslím, že by se ZP mělo odvést z: 8000/31 * 30 =(přibližně) 7742
>>>>>Mám 2.5., automaticky mi program snížil fond prac.doby
>>>>>na 22 dní/176 hod. Ale když automaticky snížil fond
>>>>>prac.doby a částku 8000,- na 7652,- proč mi u ZP hlásí
>>- není dodržena min. mzda.
>U částky ZP mám kolonku na počet dnů kdy byl plátcem
>pojistného stát a kolonku na počet dnů, kdy si pojistné
>musí uhradit zaměstnanec. V příručce k programu se
>tyto kolonky blíže nepopisují.
>Jdu pátrat dál. Jinak Vám moc děkuji za vaši ochotu
>!!!
Asi nemáme dobrý program :-))), když opravím na 7742, hlásí " nesouhlasí základ ZP Předpis 7652,- Skutečnost: 7742, Mám opravit ?" Teď, ale popravdě - nevím jestli je to programem nebo obsluhou :-))). Asi má nejraději tu svou obsluhu, záskok mu dobře nedělá ! Jinak všem moooc děkuji
To se povedlo opravit, mohla jsem konečně mzdu dokončit. Jen když zadám kontroly odvodů z mezd, naskočí tato mzda: předpoklad 7652,-
skutečnost 7742,., rozdíl 90,- Snad to nikde nebude dělat neplechu, ještě prostuduji parametry programu a uvidí se. Ještě jednou všem moc děkuji a přeji krásný den.
Ta položka tam je, ale s poznámkou - nelze měnit ! V příručce k programu je k této položce napsáno - program doplní automaticky na základě vyplněného počtu kal. dnů, za něž je zaměstnanec povinen doplatit ZP. Ale asi to bude jak říká paní Líba pro program
neobvyklé, jako je asi pro mne neobvyklé, že dělám mzdy :-)
Z toho si nic nedělejte, můj SW taky není dokonalý a hlásí mi to také chybu, nějak si nedokáže propojit všechny souvislosti. Nicméně buďte v klidu, protože 7742 je správný VZ.
>>>Ve mzdách se zas až tolik nevyznám, ale nemůže to být
>>>tím, že se ZP posuzuje za kalendářní dni a ne
>>>pracovní? Zkoušela jsem to počítat a myslím, že by se
>>>ZP mělo
>>>odvést z: 8000/31 * 30 =(přibližně) 7742
>>>
>>>>>>>>Mám 2.5., automaticky mi program snížil fond
>>>>>>>>prac.doby
>>>>>>>>na 22 dní/176 hod. Ale když automaticky snížil fond
>>>>>>>>prac.doby a částku 8000,- na 7652,- proč mi u ZP
>>>>>>>>hlásí
>>>>>- není dodržena min. mzda.
>>>>U částky ZP mám kolonku na počet dnů kdy byl plátcem
>>>>pojistného stát a kolonku na počet dnů, kdy si
>>>>pojistné
>>>>musí uhradit zaměstnanec. V příručce k programu se
>>>>tyto kolonky blíže nepopisují.
>>>>Jdu pátrat dál. Jinak Vám moc děkuji za vaši ochotu
>>>>!!!
>>
>>Pokud Vám program vyplatí mzdu ve výši 7652, tak
>>musíte provést doplatek do min. vym. základu, ten mi
>>vychází na 7742 (jak je správně uvedeno výše) -
>>dobrý
>>program by to měl doplatit sám
>
>Asi nemáme dobrý program :-))), když opravím na 7742,
>hlásí " nesouhlasí základ ZP Předpis 7652,-
>Skutečnost: 7742, Mám opravit ?" Teď, ale popravdě - nevím
>jestli je to programem nebo obsluhou :-))). Asi má
>nejraději tu svou obsluhu, záskok mu dobře nedělá ! Jinak
>všem moooc děkuji
Ještě, že tenhle web existuje !!! Jinak nevím nevím jak bych se při výplatách vykrucovala, marně bych vykládala, že jsem záskok za nemocnou paní mzdovou účetní. Co při výplatách, ale při těch kontrolách - jejda.
Všem, co nám poskytujete cenné rady, velké poděkování :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.