Vlákno názorů k dotazu Ještě kontrola VZP od Alena - Re: ještě kontrola VZP To je přesně ono.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 6. 2007 13:45

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: ještě kontrola VZP
    Doložit byste měl ještě tzv. rozdíly, pokud jste je měl , a to jsou
    příjmy, z kterých nybylo odvedeno pojištění, např. dohody, nemocenské, dopl. do minim. vyměř.základu.
    Také kontrolují včasnost plateb podle termínu výplat.

• 15. 6. 2007 14:04

Jarda (neregistrovaný)

Z předchozích příspěvků jsem usoudil, že si sebou vezmu smlouvy a DPP i když to nebylo uvedeno v dopise. Nulové pojištění za tu dobu jsem měl pouze u jednoho zaměstnance - byl celý měsíc nemocný - čím to mám prokázat ? Kontrola bude od r. 2004, za celou dobu se mi sešlo docela dost zaměstnanců, kteří nastupovali a zase vystupovali, ale také nebyli pojištěni u VZP, ale u jiných zdravotek. V současné době mám pouze 3 a z toho jsou u VZP pouze 2.
    Co se týče těch rozdílů, to se mi bohužel taky stalo ikdyž ne moji vinou. Zaměstnanec v evidenci úřadu práce zaměstnaný na DPČ - odvod byl z výdělku. Pak jsem se náhodou dozvěděl, že už v evidenci není a to už 4 měsíce. Hned jsem volal na VZP, udělal opravné přehledy, doplatil zdravotní do minima a zároveň zaplatil vzniklé penále. Takže když jsem chtěl aby mi program vyjel nového opravné měsíční přehledy, musel jsem opravit mzdu tak, jak to správně mělo být. Teď v sestavě je vidět, jak se liší částka "strženo" a "odvedeno". Tím, že jsem to předělal tak strženo je správně a odvedeno méně. Po těch 4 měsících jsem to vlastně doplatil jednorázově. Nejsem si docela jistý správnosti postupu. Hezký debn

• 15. 6. 2007 15:20

JiřinaH. (neregistrovaný)

Jdete-li na kontrolu na VZP , nezajímá je jiná pojišťovna.
    Uvidíte sám,že kontrola proběhne , příp. nesrovnalosti se uvedeou do pořádku.Zaměstnanec , za kterého jste zaplatil - byla jeho povinnost Vám to nahlásit. Mohl byste to na něm uplatňovat( ale jde to těžko)- přeji ať Vám to dobře dopadne, NEBOJTE.,

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).