Re: zavěrka účetnictví a příloha
takze v priloze mam uvest pocet zamestnancu k 31.12.2006 a pocet ridicich k 31.12.2006?
A myslite,ze kdyz jsem v roce 2005 do priznani napsala prepocteny pocet zamestnancu 5 a melo byt 0 (5 bylo na dohodu o pracovni cinnosti) ze nas FU za tuto chybu muze nejak potrestat?
FÚ může ukladat blokové pokuty do 5000 (ale s tou musíte souhlasit), nebo musí zahájít řízení o uložení pokuty. Tyto pokuty se udělují za porušení povinnost nepeněžité povahy.
To, že jste chybně uvedla přepočtěný počet pracovníků, není dle měho názoru porušení povinnost nepeněžité povahy.
Pro vysvětlenou: Porušení nepeněžité povahy bývá to když:
-ignorujete předvolání na FÚ
-Ignorujete předání dokladů FÚ
Prům. přepoč. stav, je dle statistické číslo spolu s úhrnem čistého obratu, které se pak sečte za republiku - a vyleze něco .....
Takže pokud máte dobré vztahy s FÚ, tak tam dojděte a na domluvte se jestli to na daň. přiznání můžete opravit, pokud chcete mít čisté svědomí, tak jim napiště dopis, že na daň. přiznání byl uveden tento údaj chybně a vy hlásíte změnu. Napište tam svoje tel. číslo aby vám zavolali kdyby kvůli tomu chtěli po vás dodateč. daň. přiznání. Já - bych to nechala být, protože to nemá vliv na daň. povinnost a s pokutou by u mě neobstáli.
Pokud by jste podávala dodateč. dap tak nemějte strach - z toho penále nehrozí.
PS:Ještě nikdy jsem se nesetkala s tím, že by to FU kontroloval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.