Re: pitný režim - je nutný
Dobrý den, dnes jsem to řešila s daňařem. Aby se do toho nikdo nešťoural, tak je dobré nakupovat nápoje neperlivé a dáte je do nákladů. Když se podíváte na nařízení vlády č. 178/2001 Sb. § 5 + § 28, tak Vám to bude jasnější. Samozřejmě, že mám na mysli dělníky, kteří pracují v teplém, suchém, atd. prostředí. Takže já říkám ano, a navíc i MATTONI jsou i dnes neperlivé (pro případ, že na paragon napíše prodejce MATTONI). Počkejte si raději na další odpovědi.
S tou MATTONI, i když neperlivou bych to neriskovala do nákladů, protože zmíněný § 28 nařízení vlády č. 178/2001 říká, že na pracovišti musí být zajištěna pitná voda (třeba jen z vodovodu), jestliže tomu tak není, může ji zaměstnavatel koupit, ale zase jen vodu pitnou nikoliv minerální i když neperlivou.
tak tohle nařízení je taky pěkně diskriminační. Zřejmě nám vláda chce sdělit, že úředníci v prostorách, kde není klimatizace v minulých týdnech vedrem netrpěli. Takže kupuju Mattonky zaměstnancům z repre a kašlu na to, ale v pořádku to není...... no nic, je toho víc. Tak příjemnou daňovou sezonu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.