Re: fin.leasing
Napadá mě jen jedna věc: pokud bylo v roce 2002 stanoveno, že majetek bude mít ke dni ukončení smlouvy nulovou zůstatkovou cenu (při rovnoměrném odpisování), pak musela být smlouva uzavřena na 72 měsíců. V té době ještě neexistovala odpisová skupina 1a (4 roky) a i vozidla kategorie N1 - do 3,5t - se zařazovala do odpisové skupiny 2, u které tehdy byla stanovena doba odpisování na 6 let.
Ale tak jsem to nemyslela, taky mi to není zrovna blízké ze strany finančního pronajímatele, Vy jste mně na to, Zdeni, navedla. Naše žákyňka bude muset sama popřemýšlet, jakou dobu může pronajímatel odepisovat, v tomto případě to bude určitě více jak 3 roky, ale počítat varianty se mi teď opradu nechce. Jdu si raději opéct buřta ! Hezký podvečer,snaha se vždycky cení a zvlášť když nikdo jiný neodpovídá ! Zuzik
Zuziku, ještě že jste mě upozornila, já jsem si opravdu neuvědomila, že leasingovky odpisují jinak. Ale někdo to pak odnést musel! No jen si představte, že mi 40% doby odpisování vyšlo na 28,8 měsíce a 1% doby odpisování na 0,72 měsíce! Není to k nasr...?
Pro žákyňku: faktický počátek finančního leasingu bude až předáním předmětu leasingu ve stavu způsobilém užívání.
Zatím se, holky, mějte:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.