Vlákno názorů k dotazu Dobr.hasiči-Fakturování jiné činnosti ?? od xxl - Re: Dobr.hasiči-Fakturování jiné činnost Projděte si: http://www.dh.cz/Ekonomika/MP2002_4_Ucetnictvi_SDH.DOC.Kdyby se to...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 7. 2007 18:37

xxl (neregistrovaný)

Re: Dobr.hasiči-Fakturování jiné činnost
    Projděte si: http://www.dh.cz/Ekonomika/MP2002_4_Ucetnictvi_SDH.DOC.
    Kdyby se to bránilo, tak jsem do vyhledávače napsal dobrovolní hasiči a uvedené jsem si vybral.
    Jak tomu rozumím já: Jsou to oficiální směrnice Sdružení. Mají tam uvedeno ze živnostenského zákona, že živnost je soustavná činnost.
    To by se tohoto případu netýkalo. Takže by bylo možno s nimi uzavřít smlouvu - ale musili by být právnická osoba - tedy registrovaní na min. vnitra. Pokud registrovaní nejsou, pak je možno
    s členy uzavřít dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr. V tomto případě ale bude nutná dohoda s jejich vedením, aby si vybrali spolehlivé jedince, kteří by peníze sboru "vrátili".

Snad se najde ještě někdo, kdo toho bude vědět víc.

• 17. 7. 2007 10:15

Mirka (neregistrovaný)

Re: Dobr.hasiči-Fakturování jiné činnost
    Děkuji moc za snahu mi pomoci! Stránky si najdu a přečtu. Teď dám "do pléna", co jsem zjistila (bez záruky). SDH mají své IČO, takže jsou práv.osoba (jsou nazvaní jako organiz.složka sdružení), problém je v jejich náplni - ta je v činnosti v oblasti protipožární ochrany... Takže když dostanou tuto práci (obnova zeleně v obci),která není jejich náplní jakožto neziskovky, tak ji musí zdanit (příjem), tj. vystavit normální daň.přiznání a zaplatit daň, pokud nevykáží proti tomu přiměřené vynaložené náklady. A prý pokud to je jen příležitostně a ne stálá činnost, tak by jim to "mělo projít"... Jinak ještě řešíme obdobu těch dohod, tj. že by tuto práci na sebe vzalo Sdružení (má ve Stanovách obnovu přírodních zdrojů atp.) a tuto práci si objednalo u některých hasičů na dohody....Díky, snad ještě někdo něco doplní, nebo toto potvrdí :-). Hezký parný den

• 17. 7. 2007 11:02

Mirka (neregistrovaný)

Re: Díky XXL!!!
    Velice dobré stránky!!!
    Děkuji moc

Mirka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).