Re: DPH a faktura za plyn
*** Ano, taky dle DD. Nedávno se tady řešilo - taky jsem si myslela, že první část toho písmena b) je důležitější než ta druhá. Ale firmy té druhé části (čas) využijí k těm svým výpočtům. U některých se to prý prodlužuje (posunuje) i o několik měsíců ***
*** Potřebujete to tak striktně mít v určitém měsíci? Myslím ten náklad? Náklad určitě patří do června, navíc poikud třeba datum odpočtu hodin je červnové. Za sebe můžu říct, že pokud by mi to dělalo problém v programu (řídil se hlavně DUZP), tak bych i náklad dala do července - pro jednoduchost... ***
Není z Vašeho dotazu zřejmé, zda máte DE nebo PÚ - v prípadě podvojka není přeci nic jednoduššího, než si energii v daném měsíci k poslenímu zaúčtovat dohadem. Pozdější faktura se pak z dohadu vyúčtuje, no a DPH jednoznačně podle data uskutečnění, které uvedou oni. Nám to plynárna dělá též. Tvrdí, že to mohou, naši daňaři mí též potvrdili, že bohužel mohou. A jelikož sledujeme přísně měsíční výsledek hospodaření, takže těch dohadů mám hezkou řádku. V případě DE je to zas jiná písnička.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.