Re: OT - prijimaci pohovor
mě před pár lety v agentuře, která zprostř. zejména pro německé firmy, a kam jsem přišla v kalhotovém kostýmu, přímo upozornili, že ke klientovi - budoucímu zaměstnavateli - je lépe dostavit se vhodně oblečná, rozuměj v sukni :-)
ale myslím,že kalhoty by rozhodně vadit neměly !
Myslím, že v kalhotech nebo sukni to nebude. Ideální je přijít v oblečení odpovídající pozici, o jakou mám zájem. Obecně v agentuře pokud nejde o TOP pozice s tím takové cavyky nenadělají, spíš poradí, pokud by něco změnili (protože oni mají zájem na tom, abyste byla přijata)
Pokud jse "čerstvá" absolventka VŠ s malou praxí, logicky se hlásíte na nižší pozice. Problém je, že někteří zaměstnavatelé na tyto pozice chtějí lidi bez ambicí, aby déle zůstali - a u vysokoškolačky se čeká ambice růst. Zkuste výrobní firmy, ale je potřeba mít alespoň komunikativní cizí jazyk.
Připravit se na pohovor - základ je ujasnit si co chcete a za kolik peněz. Pokud to žádný zaměstnavatel nechce akceptovat, je potřeba na sobě asi něco změnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.