Re: Ukončení dohody o provedení práce
Dohoda o prv. práce se uzavírá na nějakou práci, úkol, který máte udělat. Za udělání této práce máte mít smluvenou nějakou odměnu nebo stanoveny podmínky, jak se tato odměna bude počítat. Záleží tedy na tom, jak to máte smluveno a sepsáno. Odstoupit od dohody můžete v případě, že Vám zaměstnavatel nevytvořil podmínky pro splnění úkolu. Protože se z DOPP neodvádí pojištění, nejste zdravotně ani sociálně pojištěna. Zdravotní pojištění si musíte zaplatit sama (pokud nemáte ještě jiné přijmy, ze kterých zdravotní platíte) a pokud budete nemocná, nemocenská nenáleží.
Re: Ukončení dohody o provedení práce
Děkuji za odpověď. Jsem absolvent VŠ, jelikož ještě v srpnu mám přijímací řízení na další VŠ, zjistila jsem si, že stát za mě platí ZP do konce srpna, poté už sama (v případě, že na VŠ nenastoupím nebo nenastoupím do zaměstnání).
Za vykonání práce, konkrétně za odevzdání sepsané smlouvy se zákazníkem, mi připadne určitá odměna.
Odstoupit mohu v případě, že mi zaměstnavatel nevytvořil podmínky pro splnění úkolu - mohu si toto vyložit i tak, že jsem seznámena pouze s jedním produktem a ne se všemi, které mám nabízet (a dohromady je jich cca 10) - tím mám tedy ztížené pracovní podmínky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.