Re: Osobní dotazník - nějak se mi to nez
To je jasné, kam tím zaměstnavatel míří a chápu, že je to hrozné pro zaměstnavatele, pokud se toto stává. Ale to se mu stejně v nejlepší snaze nepodaří, pokud se dotazníky nevyplňují i před skončením zkušební doby. Stejně trvám na tom, že min. do antikoncepce mu nic není.
>To je jasné, kam tím zaměstnavatel míří a chápu, že je
>to hrozné pro zaměstnavatele, pokud se toto stává. Ale
>to se mu stejně v nejlepší snaze nepodaří, pokud se
>dotazníky nevyplňují i před skončením zkušební doby.
>Stejně trvám na tom, že min. do antikoncepce mu nic není.
Do antikoncepce ne (i když to může být důležitá informace :-)). Ale opravdu zaměstnavatel nemá právo vědět, zda přijímá do práce těhotnou zaměstnankyni? Teď nemyslím zákonné právo, zákony jsou někdy na draka, co si budeme povídat. Myslím to tak, že je obyčejná lidská slušnost mu takovou informaci poskytnout a nerozčilovat se kvůli tomu. Na prohlídku bych ale kvůli tomu pochopitelně nešla. Jana F.
Ano,souhlasím, že je to normální lidská slušnost od zaměstnankyně nebo budoucí zam. říct, že je těhotná. To se nikdo nehádá.
My se bavíme o diskriminaci ještě před nástupem do práce. Někdo by to řešil tím, že by do takové firmy nenastoupil, nevyplnil by ani ten dotazník a poslal by je i s dotazníkem do rusutur. Tak bych to udělala já. Ale co ti ostatní, kteří tu odvahu nemají nebo se stydí nebo já nevím co jim brání se ozvat ?
Vždyť celé naší společnosti nejvíc vypovídá to, že do zákoníku práce se musely vložit §§§, které nám stanovují pravidla slušného a etického chování... protože se tak neumíme k sobě chovat.
Katko ja pracovala v CSOB za prepazkou. Pokud nastupujete do GE za prepazku nebudete to mit lehke,pripravte se na vnucovani produktu klientum a otravovani klientu. Mimochodem banka je kolos, takze i podle toho se chovaji k zamestnancum. Ale takovyto dotaznik jsem vyplnovat nemusela :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.