Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Špatně počítané průměry na nemoc od xy - Re: Špatně počítané průměry na nemoc Napravit by se...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 8. 2007 13:36

    xy (neregistrovaný)

    Re: Špatně počítané průměry na nemoc
    Napravit by se to dalo- ale i zkušená mzdová s letitou praxí by s tím měla problémy (záleží o kolik případů by se jednalo). Někdo by měl nedoplatek - ten doplatíte, ale jak s přeplatky? K Vám nechodila kontrola z OSSZ? Jak dlouho nemoc.dávky takto počítala Vaše předchůdkyně? Pokud jste přišel na takto závažnou chybu, je třeba to řešit se zaměstnavatelem - někdo Vám dodává program, který je chybný (záleží na smlouvě, ale možná i tam by bylo schůdné od nich požadovat nějakou náhradu).Zvedněte hlavu a braňte se (oprávněně). Každý jednou začíná a bez praxe nemůže toto znát- je povinností zaměstnavatele, aby Vás s tím seznámil. Žádejte odbornou literaturu - Abeceda mzdové účetní, Zdanění mezd platů... Vychází i odborné časopisy. Zaměstnavatel může dostat (a pravděpodobně) dostane pokutu - jak s ní naloží dál... Musíte se bránit, že jste to takto přebral a nikdo Vás nezaučil a nevyslal na školení!

  • 13. 8. 2007 13:48

    Marek (neregistrovaný)

    Re: Špatně počítané průměry na nemoc
    OSSZ tam byla právě proto se divím, že to prošlo.Jedná se od dost případů v rozmezí 1 rok. Může mi to dát k náhradě?¨

    Dík

  • 13. 8. 2007 14:01

    jájájá (neregistrovaný)

    Re: Špatně počítané průměry na nemoc
    Dávat účetním penále k náhradě je oblíbený sport zaměstnavatelů. V každém případě si sjednejte pojistku zaměstnance za škody způsobené zaměstnavateli - a vyčkejte.

  • 13. 8. 2007 14:26

    Marek (neregistrovaný)

    Re: Špatně počítané průměry na nemoc
    Dá se to sjednat i zpětně? Už v té firmě nepracuji, ale snažím se radit tomu kdo za mě nastoupil nové vědomosti, ale zároveň trnu co příjde, neboť díky vzdělávání u nového zaměstnavatele zjišťuji, co jsem vše opoměl.Byl jsem tam jen rok a to mě paní zaučovala 4 hodiny.Zdálo se mi to příliš snadné.
    Tzn. když si teď sjednám pojistku tak by mě to mohlo alespoň trochu spasit?

  • 13. 8. 2007 14:50

    jájájá (neregistrovaný)

    Re: Špatně počítané průměry na nemoc
    Záleží na výši spoluúčasti (bývá 30%). Tato pojistka "na blbost" půjde s vámi = neplatí pouze pro jednoho zaměstnavatele. Mám za to, že když se teď pojistíte a poj. událost bude až po uzavření pojistky tak by to mohlo projít.
    Doporučuji pročíst zák. práce § 248 - 275. Držím palec.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).