Vlákno názorů k dotazu Podpurčí doba od Elík - Re: podpurčí doba Mám podobny případ. V r 1998...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 8. 2007 14:09

Elík (neregistrovaný)

Re: podpurčí doba
    Mám podobny případ. V r 1998 jsem nastoupila jako pom. kancelářská síla s určitou prac, náplní a během 8 let se navršila práce o 100% bez upravy prac, náplně a ted jsem v ČID a budu asi propuštěna, protože podle lekař. posudku nejsem schopna tuto práci vykonávat, což si myslím, že pokud by byla práce jak byla dohodnuta při nástupu, jsem schopna ji vykonávat. To 100% navýšení jsem stíhala přesčasema, které mě byly zaplacené.

• 22. 8. 2007 16:30

zuza (neregistrovaný)

Ví někdo odpovědět, jak postupovat v případě dané výpovědi zaměstnavatelem? děkuji

• 22. 8. 2007 16:47

Laďa (neregistrovaný)

Pokud jste schopná nadále vykonávat práci podle prac. smlouvy, neměla byste dostat výpověď ze zdravotních důvodů (to by zaměstnavatel musel mít od lékaře, že nejste schopná vykonávat dosavadní práci) ta by byla bez odstupného (to je případ, kdy nejde o nemoc z povolání nebo prac. úraz, tam je postup jiný vč. 12měsíčního odstupného). Pak připadá v úvahu výpověď pro nadbytečnost s dvouměsíční výpovědní dobou, která začíná běžet od začátku následujícího měsíce a tříměsíčním odstupným. V tomto případě byste mohla ukončit i dohodou, ale s uvedením výplaty tříměsíčního odstupného. Pokud chcete využít plně výpovědní dobu vč. odstupného a chcete mít jistotu, tak nemusíte dohodu podepsat a nechat si dát raději výpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).