Re: Neplacené volno
pokud neplacené volno kratší než 1 celý den, neplatí se za poskytnuté hodiny nepl.volna zdravotní pojištění (pokud není osoba, za kterou je plátcem pojistného stát), od 1 celého dne se platí (opět - pokud není osobou, za kterou je plátcem pojistného stát) - jestli toto neměl O. na mysli ..?
zrovna jsem zkoumala zákon o ZP :-) nehovoří o sčítání u nepl.volna, abych pravdu řekla, ani mne to u nepl.volna nenapadlo sčítat, ale ani u absence. Absenci sčítám pro zameškané dny, pokud chci krátit dovolenou § 223 ZP odst.2 - neomluvená zameškání kratších částí jednotlivých směn se mohou sčítat. Ale u 592/1992 se o sčítání nehovoří, zákon říká v § 3 odst. 5 - za k a ž d ý kalendářní den, který trvalo pracovní volno nebo neomluvená nepřítomnost.. a každým rozumím každým celým .. ?
mám šikovnou kolegyni na ZP,poslala jsem dotaz na sčítání u nepl. volna - pro jistotu, uvidím,co odepíše
>>>>>>(pokud není osoba, za kterou je plátcem pojistného
>>>>>>>stát), od 1 celého dne se platí (opět - pokud není
>>>>>>>osobou, za kterou je plátcem pojistného stát) -
>>>>>>>jestli
>>>>>>>toto
>>>>>>>neměl O. na mysli ..?
>>>>>>***
>>>>>>A když si vezme 2x za měsíc NV na půl dne, takk se to
>>>>>>předpokládám sčítá?
>>>>>
>>>>>sčítají se kratší části neomluvených absencí,
>>>>>omluvená
>>>>>volna by se sčítat neměla
>>>>zrovna jsem zkoumala zákon o ZP :-) nehovoří o
>>>>sčítání u nepl.volna, abych pravdu řekla, ani mne to
>>>>u
>>>>nepl.volna nenapadlo sčítat, ale ani u absence.
>>>>Absenci
>>>>sčítám pro zameškané dny, pokud chci krátit dovolenou
>>>>§
>>>>223 ZP odst.2 - neomluvená zameškání kratších částí
>>>>jednotlivých směn se mohou sčítat. Ale u 592/1992 se
>>>>o
>>>>sčítání nehovoří, zákon říká v § 3 odst. 5 - za k
>>>>a
>>>>ž
>>>>d ý kalendářní den, který trvalo pracovní volno
>>>>nebo neomluvená nepřítomnost.. a každým rozumím
>>>>každým
>>>>celým .. ?
>>>>mám šikovnou kolegyni na ZP,poslala jsem dotaz na
>>>>sčítání u nepl. volna - pro jistotu, uvidím,co
>>>>odepíše
>>>
>>>o sčítání kratších částí jednotl. směn za neomluvenou
>>>absenci - viz nový Zákoník práce § 206 odst. 3
>>díky - § 206 nepřísluší náhrada mzdy, tudíž hodinovou
>>absenci pro odvod ZP sčítat, doufám, že SW tak
>>pracuje,zatím jsem absenci v hodinách neměla, uff ..,
>>ale to
>>neplacené volno zatím shoda - nesčítáme ?
>
>já nesčítám za omluvené volno - doufám, že je to
>dobře (už jsem taky nejistá jak to opravdu je)
>sčítám za neomluvenou absenci
>:-), jo zatím shoda, myslím, že by to tak mohlo být, třeba někdo ví určitě, počkám na odpověď ze ZP,zatím díky
jak jednoduché, díky :) já tam byla taky, ale v dotazech .. :( a co ta absence, koukla jsem dále a píší: Při neomluvené nepřítomnosti v práci (neomluvené absenci) se při odvodu pojistného zdravotního pojištění za každý kalendářní den, ve kterém trvala neomluvená nepřítomnost v práci, ... takže z toho vyvozuji, že nenasčítávám ? Já už tomu pomalu přestávám rozumět, naštěstí jsem hodinovou absenci ještě neměla a nepl.volno jsem nenasčítávala, to mě dodneška popravdě řečeno,jak už jsem psala, ani nenapadlo, ale už fakt nevím co s tou absencí trvající méně než 1 den ? Nesčítat ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.