Re: Přídavky na děti - pro M.H.
Včera jsem se zde ptala a dovolím si s dotazem oslovit přímo Vás:
Mohl(a) byste mi vysvětlit, proč mám uvádět v žádosti o přídavek na dítě, kolik si vydělalo o prázdninách, když údajně tento příjem nemá na přídavky vliv? Zajímá mě to z pohledu rodiče. Děkuji.
To netuším, já radila ze zkušeností žádajícího rodiče :o) s moje děti jsou zatím na brigády maličké :o) Ale já bych to chápala tak, že mělo-li dítě nějaký příjem, tak se za něj musí vyplnit jeho vlastní formulář o příjmech a k tomu jeho formuláři se navíc jako příloha přiloží doklad o příjmech vydělaných o prázdninách. Takže vlastně vy splníte povinnost oznámit příjmy dítěte, a zároveň doložíte, že se ty příjmy nemají počítat do příjmu rodiny.
>>>>>Dobrý den.
>>>>>Chtěl jsem se zeptat jestli se do příjmu rodiny
>>>>>počítá
>>>>>i rodičovský příspěvek,pokud se žádá o přídavky na
>>>>>děti?
>>>>>
>>>>>Děkuji za odpověd.
>>>>
>>>>
>>>>Ano, počítá.
>>>Včera jsem se zde ptala a dovolím si s dotazem
>>>oslovit
>>>přímo Vás:
>>>Mohl(a) byste mi vysvětlit, proč mám uvádět v žádosti
>>>o přídavek na dítě, kolik si vydělalo o prázdninách,
>>>když údajně tento příjem nemá na přídavky vliv?
>>>Zajímá
>>>mě to z pohledu rodiče. Děkuji.
>>
>Na přídavky příjem dítěte o prázdninách nemá vliv, ale na ostatní dávky ano. Bereme sociální příplatek, dítě si vydělalo za prázdniny 2000,- a za čtvrtletí naše rodina přišla o 3000,-Kč, protože nám vzali sociální příplatek. "A to se vyplatí"
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.