Re: SZM po reformě
tak si to spočítejte, když nevěříte. nevím, proč každý pořád naříká, že na tom nebude lépe. reforma není o tom, aby se každý měl teď líp, ale o tom, aby se stabilizovaly veřejné finance a nezhroutil se za chvíli sociální systém. vy snad chcete, abychom se teď my měli všichni "lépe" a naše děti a vnuci byli v pr.... díky našemu životu "na dluh"?
Nevěřím jim ani nos mezi očima - nikdo neví, co vlastně schválili, protože z původní reformy nezbyl kámen na kameni, natož aby někdo byl schopen spočítat jak na tom jako rodina budeme. Mzda bude možná o nějakou korunu vyšší, ale v důsledku deformy mi reálná mzda na tuty klesne (DPH, přídavky, vyšší spotř. daně, zvýšení ceny elektřiny, plynu a v tom důsledku všeho ostatního ...)
souhlasím, že se musí něco udělat..ale ať nelžou a neříkají, že všichni na reformě vydělají, co je to za kec? když mám udělat vyrovnaný rozpočet musím vědět, že nemůžu utrácet.. tak ať nezatěžují dalšími náklady.. na změny programů pro firmy např. a´t řeknou, ´je třeba ušetřit, musíme všichni... a je to:)) a ta jejich superhrubá mzda? to je fakt hrozný... a na dluh taky nechci,, doma to taky nedělám.
Otázka je, kdo s našimi penězi hospodaří a jak.. to je ten pravý důvod, proč jsou lidi naštvaní...
Blanka
Přesně tak, Blani, každý normální člověk ví, že když chce ušetřit, musí v první řadě omezit výdaje. Nota bene suberhrubá mzda je pro mě něco jako červený hadr pro býka - nechápu, proč mám platit daň z daně (protože sociální a zdravotní pojištění je pro mě daň, ať se to nazývá jak chce).
--
Přesně tak:)) ale to my nezměníme, jen se s tím musíme zase naučit pracovat... :))))))))) no, já se přiznám, že už toho začínám mít všeho dost.... hlavně mi to hlava už tak moc nebere, a ti počítáčnici furt nechtěji vymyslet něco, nějakou destičku do hlavu pro zvýšení paměťové kapacity:)))))))))
Blanka:))))))))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.