Re: podpora v nezam.
§ 52 Zákona o zaměstnanosti uvádí, že v případě, že poslední výdělečná činnost před podáním žádosti o podporu v nezaměstnanosti nezakládala povinnost odvádět pojistné na důchodové pojištění, stanoví se podpora podle posledního zaměstnání, nebo jiné výdělečné činnosti, která zakládala povinnost odvádět pojistné na důchodové pojištění.
Tzn., že bude zřejmě skutečně záležet na tom, co vám OSSZ potvrdí, pokud jste zatím žádné pojistné jako OSVČ neplatila, tak potvrdí asi nulu a v tom případě by se podpora stanovila podle příjmu z minulého zaměstnání jak jsem vyrozuměl z § 52. Uvidíte podle toho, co vám potvrdí OSSZ. Jinak vidím, že jste využila téměř optimálně podmínek, tj. nevyčerpala úplně 6 měsíců podpory a splnila přesně 3 měsíce jako OSVČ, které vám zabezpečují pobírání podpory znova v plné délce 6 měsíců.
Re: podpora v nezam.
Teď jsem si všiml, že se případ netýká vás osobně, ale někoho jiného. Jen jsem chtěl ještě doplnit, že je možné, že byla OSSZ placena nějaká záloha nebo minimum, v tom případě je také možné, že OSSZ uvede nějaký minimální vyměřovací základ, z kterého by UP vypočítal podporu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.