Vlákno názorů k dotazu Nárok na dovolenou od xy - Re: nárok na dovolenou Hlavně si dejte pozor na...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 8. 2007 9:41

xy (neregistrovaný)

Re: nárok na dovolenou
    Hlavně si dejte pozor na podepsané daň. prohlášení - u Vás ho může podepsat až od září - protože nemůže ho mít podepsané současně u obou zaměstnavatelů (29.8. má souběžně 2 zaměstnavatele).
    Domnívám se, že nárok (po odpracování 60 PD) na dovolenou bude mít za srpen od Vás. Proč nenastoupil až 30.8.?

• 30. 8. 2007 10:34

jitka (neregistrovaný)

Nastalo to tím že mi den před tím říkal že nastoupí druhý den, já napsala smlouvu na 29.8.07 a on skutečně den den odpoledne začal pracovat jako řidič. Až po jeho odchodu jsem si všimla že předchozí PP má ukončen 29.8.07. Když si četl prac.smlouvu tak nic neříkal. Já v tom neviděla problém, tak jsme to tak nechali.
    Na to daňové jsem se chtěla taky ještě přeptat. Když se kryjí tak ho podepsat nemůže, ale co když by v jednom měsící navazovali?
    Myslím si že taky ne, protože prohlašuje že za na stejné období kal.roku nepodepsal u jiného plátce daňové prohlášení.

• 30. 8. 2007 10:53

xy (neregistrovaný)

------------------------------
    Kdyby nastoupil 30.8. a předchozí zaměstnání měl do 29.8., tak by mohl u Vás podepsat daň. prohlášení, jen byste mu nedávali odpočty (na poplatníka, daň.zvýhodnění na děti apod.), protože ty uplatňoval v srpnu u 1. zaměstnavatele. V každém případě může u Vás podepsat daň.pr.až od září (pokud nemá ještě dalšího zaměstnavatele, kde by měl daň.prohl. podepsané). Takto budete danit srpnovou mzdu bez podepsaného prohlášení, tzn., že když bude mít HM do 5000 Kč za 29.8.-31.8., bude srážková daň - nebude se zahrnovat do ročního zúčtování.Pokud by měl vyšší příjem za tuto dobu (nad 5000Kč/HM), tak by musel podat daň.přiznání na FÚ. Pokud pobírá např. PnD, tak nezapomeňte potom tento příjem (do 5000Kč) zahrnout do příjmů (příští rok na potvrzení), popř. v příštím čtvrtletí, pokud pobírá soc. dávky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).