Re: Osvč - 1 zaměstnanec na neschopence
:-))) do osobní karty nezakládat, přece nechcete nechat chudáka zaměstnance bez nemocenské. Když neschopenku neposlal lékař (ten se ale fláká, viďte), tak to opravdu, ale opravdu budete muset udělat Vy. Na lístku s modrým pruhem vyplňte, kdy byl Váš človíček naposledy v práci (a kolik hodin si tam odkroutil) a na lístek s růžovým pruhem napište, kdy opět do práce nastoupil. Pak oba lístky odevzdejte (pošlete) své OSSZ, kde jste (alespoň v to doufám) přihlášen jako "malá organizace".
také se podívejte, zda je zaměstnanec na 2. straně podepsaný a zda má zaškrtnuto, zda pobírá/nepobírá některý z uvedených důchodů
může se Vám stát, že zaměstnanec bude dlouhodobě nemocný - potom přinese vždy na konci měsíce (nebo ihned na začátku měsíce) Průkaz o trvání prac.neschopnosti - také ho musí na 2.straně podepsat (zaškrtnout zda pobírá/nebobírá důchod) a Vy ho předáte na OSSZ
pokud by měl zaměstnanec neprac. úraz, tak musí vyplnit Záznam o nepracovním úrazu - je to oficiální tiskopis OSSZ - bez tohoto vyplnění nebudou zaměstnanci nem. dávky vyplaceny
Oběma reagujícím děkuji, takhle mi to stačí.. všechno ostatní mám vyřízené a chápu to. Jen jsem nikdy neschopenku nedržel v ruce.. protože jsem byl vždycky živnostník a sám jsem nikdy nemarodil.
Proto tu vypadám jako s prominutím "jantar"
Díky a mějte se.
Tomáš
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.